2014. november 29.

Pastor Chris: A Szeretet a közösséggel növekszik

Készítette: Zoltan Berki

Jézus így felelt, “Ha valaki szeret engem, engedelmeskedik a tanításomnak. Az Én Atyám szeretni fogja őt és elmegyünk hozzá és annál lakozunk“ (János 14:23)

Szeretném, ha megértenéd a Szellem nyelvezetét a nyitóversben. Miért mondta Jézus azt, hogy “Ha valaki szeret engem, az Atyám szereti őt?” Az Atya nem szeret már amúgy is mindenkit? A Biblia azt mondja, “Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (János 3:16). Jézus eljött, mert az Atya már akkor szeretett mindenkit. Tehát, akkor milyen szeretetre utal itt? A közösséggel foglalkozik; a szeretet a közösséggel növekszik. 

Amikor elismered és viszonzod a szeretetet, még több szeretetet kapsz. Ahogy viszonzod az Atya szeretetét, Ő továbbra is kinyilvánítja feléd a szeretetét egy sajátos módon; meg fogja mutatni a világnak, hogy szeret téged. Mivel hiszel az Úr Jézusban, az egyik legszebb dolog, amire csak vágyhatsz, és amit gyakorolhatsz, az a Vele való gazdag közösség. Ilyennek kellene lennie az életstílusodnak, mert nincs szeretet közösség nélkül. 

A közösség a szellem egységét jelenti, megosztást vagy tanácskozást, közösséget együtt. Az 1 Korintus 1:9 azt mondja, “Hű az Isten, ki elhívott titeket az ő Fiával, a mi Urunk Jézus Krisztussal való közösségre.” El lettünk hívva az Úrral való kapcsolatra, és nem létezhet kapcsolat kommunikáció nélkül. Tanácskozz vele gyakran, és keresd az Ő gondolatát, véleményét, tanácsát és útmutatását minden törekvésedben. Ez az, amit tudatosan teszel válaszul a szeretetére. 

A kapcsolatod az Úrral számodra egyedülálló. Neki nincs, nem is volt és nem is lesz senki olyan, mint te; tehát, Ő ápolja, becsben tartja a közösségedet és a szeretetedet. Ahogy közösségben vagy Vele az Igén és a Szent Szellemen keresztül, még inkább megismered Őt, és az életed az Ő szeretetének kifejezőjévé válik! 

Ima

Drága Atyám, köszönöm, hogy méltónak tartottál arra, hogy közösségbe hívj a Fiaddal, Jézus Krisztussal. A Szellem és az Ige közösségén át, átalakulok Krisztus dicsőséges képmására, melyben az életem a te igazságod, szereteted és kegyelmed teljes kifejezője, a Jézus Nevében. Ámen. 


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 2 Korintus 13:14; 1 János 1:3



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.