2014. november 23.

Ige: Hálát adok értetek, mert:

hallottam a ti hiteteket, meggyőződéseteket, bizalmatokat és hűségeteket az Úr Jézusban, és minden szentekhez való Isten szerinti szerelmeteket* Nem szűnöm meg, és nem hagyom abba a hálaadást tiérettetek, emlékezvén reátok, és említést téve rólatok az én könyörgéseimben; az én imádságaimban* (Eféz. 1,15)


*Az Ige bizonyságtétele arról, hogy mi a jele a Szent Szellemben való elpecsételésünknek, vagyis a Szent Szellembe való bemeríttetésünknek: „mivel hallottunk a Krisztus Jézusba vetett hitetekről és arról a szeretetről, amely valamennyi szent iránt él bennetek. Így tanultátok ezt Epafrástól, szeretett szolgatársunktól, aki a Krisztus hű szolgája értetek. Ő hozta nekünk a jó hírt a Szellemtől kapott Isten szerinti szeretetetekről” (Kol. 1,4.7-8)

Ez így jelentkezik személyenként, és gyülekezetenként egyaránt: „mert hallok a te hitedről és szeretetedről, amely az Úr Jézus és minden szent iránt van benned, A te szeretetedben sok örömünk és vigasztalásunk volt, mert a szentek szíve felüdült általad, testvérem” „Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit(Filem. 1,5.7; Gal. 5,6).


**Az apostol minden szentért hálát ad Istennek, példát adva nékünk. Hálát ad azért, hogy a hitüknek híre van: „Először hálát adok az én Istenemnek a Jézus Krisztus által mindnyájatokért, hogy a ti hiteteknek az egész világon híre van” (Róm. 1,8)

Hálát ad a kegyelemért, és annak jeleiért: „Hálát adok az én Istenemnek mindenkor ti felőletek az Isten ama kegyelméért, mely néktek a Krisztus Jézusban adatott, Mivelhogy mindenben meggazdagodtatok ő benne, minden beszédben és minden ismeretben, amint a Krisztusról való bizonyságtétel megerősödött bennetek” (1 Kor. 1,4-6)

Hálát ad azért, hogy a szentek kiválasztottak, és azért ami ennek következménye: „Hálát adunk az Istennek mindenkor mindnyájatokért, amikor megemlékezünk rólatok imádságainkban. Mert szüntelenül emlegetjük a mi Istenünk és Atyánk színe előtt hitből eredő munkátokat, szeretetből jövő fáradozásotokat, és a mi Urunk Jézus Krisztus felől táplált reménységetek állhatatosságát; mivel tudjuk, Istentől szeretett testvéreink, hogy ti ki vagytok választva” (1 Thess. 1,2-4).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.