2014. május 25.

Pásztor Chris: Mindig Nyerhetsz

Zoltan Berki

Hála pedig az Istennek, aki mindenkor diadalra vezet minket a Krisztusban, és az ő ismeretének illatját minden helyen megjelenti mi általunk (2 Korintus 2:14).

Van egy jellem a Bibliában, aki engem nagymértékban inspirál, ő Dávid király; az Igeversek közül olyan sok szól róla, hogy nagyon motiváló. Ő egy nagyon sikeres király volt, aki sosem vesztett csatát. Egyetlen alkalommal vesztett Izrael csatát Dávid napjaiban, akkor, amikor ő nem volt ott. Hogy lehet egy ember ilyen sikeres? Megmutatja nekünk az a gondolkodásmód, mely neki volt. Gondolkozz így: Isten arra rendelt el téged, hogy mindig nyerj, és sose veszíts.

Vannak olyan emberek, akik megszokták, hogy nyernek és vesztenek. Azt mondják, “egyszer nyersz, egyszer vesztesz; egyszer egészséges vagy, máskor pedig beteg.” Számukra az élet egyszer fent, egyszer lent, de ez nem így kellene, hogy legyen. Tudsz, és kellene is, hogy mindig nyerj. Ilyen az ember élete Krisztusban – a dicsőség, a kiválóság és az állandó győzelem élete. Jézus mindig nyertes volt, mindig győztes azért, Aki volt, és amit ismert. A siker és a bukás attól függ, hogy ki vagy és mit ismersz.

Isten azt mondja, “Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való...” (Hóseás 4:6). Isten emberei közül néhányan szenvednek, mert hiányában vannak a szellemi tudásnak – Isten Igéjének igaz ismeretének. Azonban, a 2 Péter 1:2 azt mondja, “Kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen az Istennek és Jézusnak a mi Urunknak megismerésében.” Figyeld meg, nem azt mondja, hogy kegyelem és békesség lesz hozzáadva, hanem hogy ezek megsokasodnak az ismereten át. Ez a tudás egy különleges fajtája; nem a “ginosko” (bevezető ismeret, melyet befogadsz, amikor elfogadod Krisztust, mint az életed Urát). Ez a tudás az “epignosis”; speciális és pontos ismeret. Ez a tapasztalati tudás; ismeret, mely kapcsolódik ahhoz, amit ismersz.

Minden gyönyörű és csodálatos áldás és ígéret, melyet Isten adott neked az Ő Igéjében, nem okoznak neked semmi jót, ha nem is ismered azokat, és nem tudod, mit kezdj velük. Ahhoz, hogy mindig nyerj az életben, szükséged van Istennek, Jézusnak, a mi Urunknak ismeretére. Ezen az ismereten át sokasítod meg a kegyelmet és a békességet az életedben. A “békesség” itt azt jelenti, hogy “erő a krízis felett.” tehát ez azt jelenti, hogy az élet gondjai és a viharok közepette is te mindig győzni fogsz. Dicsőség Istennek!

Megvallás

Minden számítás szerint nyertes, sikeres és győztes vagyok. Folyamatos győzelemben járok, mert tudom, hogy ki vagyok. Mindenben, amiben részt veszek, az virágzik, mert Isten élete van bennem és legyőztem a világot.


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Példabeszédek 11:9; 2 Péter 1:3

1 éves biblia olvasási terv: Márk evangéliuma 10:32-52; 4 Mózes könyve 14-15

2 éves biblia olvasási terv: ApCsel 24:1-9; Zsoltárok könyve 56



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.