2013. július 1.

dr-Kováts György: VEZETÉS...

1Kor 13,13. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet. E három. Ezek közül pedig legnagyobb a szeretet.

Ma reggel, amikor imádkoztam, tudtam, hogy az Úr számtalan sok jó cselekedetet készített elő a számomra, és imádkoztam, hogy ebből semmit ne mulasszak el. Már reggel is volt alkalmam és azóta újból és újból alkalmam nyílt arra, hogy jót cselekedjek.

Nyilván, amikor az életünk vezetéséről van szó, elsősorban Isten Szent Szellemének vezetését keressük. Az Ige vezetését kérjük. De a Szent Szellem sokszor úgy vezet, hogy rámutat a szeretetre, a hitre vagy a reménységre. És amikor egy élethelyzetben döntened kell, akkor a hit szerint szólsz, vagy a reménység szerint cselekszel. Ha ezt teszed, akkor az egész életed úgy fog felépülni, ahogyan az Isten tervében van megadva.

Sokszor, amikor nem hívő emberekkel beszélgetsz, felteszik a kérdést: komolyan gondolod, hogy Istennek van terve az életemre? A második kérdés még izgalmasabb: hogyan ismerhetem meg?

Isten néha beavat a tervébe, néha rövidebb távra, néha hosszabb távra (irányt mutat). Vannak középtávú, hosszú távú dolgok. Ez a terv nem egy fatalista jellegű. Életed sem kell, hogy ilyen legyen. Nem helyes, ha úgy gondolkodsz, hogy "amit Isten akar, azt úgyis megcsinálja". Nem kell úgy gondolkodnod, hogy az életed sivár, nem tudsz benne alkotni, hiszen "úgyis minden Isten akarata szerint" megy végbe. Ez helytelen gondolkodásmód. Soha nem fog erőszakot venni rajtad.

Jó, ha tudod, hogy van egy terv. És döntesz, hogy be akarod tölteni ezt a tervet. Tulajdonképpen ez a megtérés. (!!!) Aki ezt eldöntötte, valójában, az az ember van megtérve. "Amit Te, Uram, jónak látsz, az történjen velem. Az életem minden területén. Az izgalmas területeken is." Ha ez ott van az életedben, akkor az Úr fog tudni vezetni téged a hit, a remény és a szeretet útján - által - is. (Megindítja szívedet a hit cselekedetére, vagy a reménységére, vagy a szeretet tetteire, szavaira. S te ennek alapján döntesz.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.