2013. július 29.

Dr-Kováts György: Örüljetek 1

Fil. 3,1. Továbbá atyámfiai, örüljetek az Úrban. Ugyanazokat írni néktek én nem restellem, tinéktek pedig bátorságos.

Örüljetek az Úrban. Ez legyen alapmagatartásod. Ebből ne engedj - bárki akarna is megfosztani ettől téged.

Mert vannak, akik el akarják rabolni örömödet. Az örömrablók nem szűnnek meg munkálkodni. Az örömrablók azt akarják elérni, hogy te ne örülj az Úrban. Azt akarják, hogy ne légy erős, ne járjon át az Úr ereje hétköznapjaidban.

Az apostol nem akar eltérni főtémájától: "továbbá atyámfiai, örüljetek az Úrban".  Örüljetek, ebből ne engedjetek. Mit tegyél, ha örömödre akarna valaki rátörni? Őrizd meg magadat: sem aggódás, sem más szorongás, sem versengés, vagy zúgolódás, ne tudja elvenni azt, ami az Úré benned. Semmi érzés, semmi gondolat, semmi kísértés ne lehessen győztes örömöd felett.

Örömödet megtartani csak hit által tudod. Ha megőrzöd: Isten harcosaként élsz.

Istened edzési terve számodra: őrizd meg az örömödet. Őrizd meg a hitedet, őrizd meg a reménységedet, őrizd meg az alázatot szívedben, őrizd meg a szelídségedet, s meg fogod őrizni az örömödet is. Miközben a hit által örülsz és örömben is maradsz, győztes életet élsz. Ha nem engedsz ebből, hit általi örömöd győzelmedet munkálja életed minden területén. Ezért örülj, örülj és örülj.

Ezért mondja az apostol: nem fáradok bele, hogy ismételjem ezt az üzenetet.

Nem félek az ismétléstől sem. Nem az számít, hogy esetleg valaki azt gondolja, kifogytam az üzenetből: NEM mások véleménye szerint tanítok. Üzenetemet folytatni fogom. Örüljetek az Úrban - ez az üzenet, s ettől nem térek el. Ez az üzenet, s ezt ismétlem, megint elmondom, s ha kell, ismét elmondom.

Néha neked is meg kell ismételned az üzenetedet. Ez téged felszabadít - néha azzal küzdesz, hogy talán ismétléssel fárasztanád az embereket, vagy unalmas lenne - bár sokan mondták, mondják, hogy nincs ez így. Az apostol is ismétel. Tudja, hogy hasznos a hallgatókra nézve, s ebbe ő nem fárad bele. Te sem fáradsz bele. S nekik hasznos (bátorságos).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.