2013. július 27.

Joseph Prince: Mondd ki azt, amit hiszel!

Joseph Prince a kimondott szóról, a megvallásról beszél: „Mit hiszel? Amikor felébredsz és jön egy rossz gondolat, mondhatod: ‘Ez soha nem fog megtörténni velem, Jézus nevében!’ Ez minden, nem kell mindig Bibliai igéket idézni. Ámen? Mondhatsz olyat a tükörbe nézve, hogy „Hiszem, hogy én vagyok a legfiatalosabb 40 éves. Hiszem, hogy én vagyok a legfiatalosabb 50 éves. Hiszem, hogy én vagyok a legfiatalosabb 60 éves.” Mondhatod ezt! Bár azt ajánlom, hogy ezt ne nyilvánosan tedd.

Ha hiszed, hogy Isten megadja neked, hogy szülő legyél, mégis éveken keresztül gyermektelen vagy, akkor ne a körülményeidről beszélj. Csak mondd azt: Látom magam, mint sokgyermekes apa. Látom magam, gyermekeimmel. Látom magam. Ámen? Nézz a testedre és mondd: Hiszem, hogy nekem van a legegészségesebb 50 éves testem. Az enyém a legegészségesebb. Ha hiszed ezt, akkor mondd ki!

Kenneth Hagin, Isten csodálatos embere, a "hit atyja" volt. Sok évvel ezelőtt ágyban feküdt és Jézus szólt hozzá. Tudjátok Kenneth Hagint halálos ágyából a Márk 11:23 támasztotta fel. Ahol Jézus azt mondja: “Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe, és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy a mit mond, megtörténik, meg lesz néki, a mit mondott.” Azt mondta ezerszer prédikált már erről az igéről. 17 éves korában ez az ige támasztotta fel a halálos ágyról. Leukémiás volt és szívbeteg. De ez az ige életet lehelt belé. Sokszor beszélt erről az igéről, de tudjátok Jézus mit mondott neki? “Észrevetted, hogy ebben az igében az a szó, hogy ‘mondani’ háromszor is szerepel, de csak egyszer a ‘hinni’?” Hagin megdöbbent, mert soha nem vette ezt észre. Figyeljétek meg: “Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja (először) ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe és szívében nem kételkedik, hanem hiszi (hisz, csak egyszer) hogy a mit mond (mond másodszor) megtörténik, meg lesz néki, a mit mondott. Háromszor szerepel a mondani.

Sokan helyes dolgokat hisztek már most is, de ki is mondjátok? De hát én elhiszem, Pásztor! –mondjátok. De az nem elég! A hit Szelleme azt mondja: “Hittem ezért szóltam” Mondd ki! Találj valakit és mondd el neki.

Valaki azt mondhatja, hogy még nem látott 120 éves embert. Hát, én leszek az, Szingapúrban elsőként, a Jézus nevében. Mondd ki! Isten pedig ezt látva igy szól: Ez az én fiam! Ez az én lányom! Ez a hit szelleme. Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni. Ámen?

Hiszem, hogy ez az év egészséget hoz nekem. Mondd ki! Nem kell, hogy mindig Bibliai ige legyen. Hiszen Jézushoz, a Kősziklához szólsz. Megköszönheted Neki, hogy ez a legjobb éved lesz. Az egészség éve. Mondd ki! Ha hiszed, mondd ki!

Sokan közülünk a helyes dolgokat hiszik, jó gyülekezetben vagyunk. Én is szeretek ide járni, azért vagyok itt minden vasárnap. Szeretem ezt a gyülekezetet. Helyes a hitetek. Mi a következő lépés? Meg is vallod?"Nem, én túl félénk vagyok." Akkor kimondod magadnak? Nem kell mindent mások előtt. De kimondhatod a tükör előtt. Kimondhatod az Úrnak, a Kősziklának. Kimondhatod a házastársadnak. Mondd ki! Nem elég, hogy a szívedben elhiszed, mondd ki!

Jézus azt mondta Hagin testvérnek, figyeljen oda, hogy a ‘hit’ csak egyszer szerepel az igében, de a ‘mond’ háromszor. Jézus azt mondta, háromszor többet prédikálj a ‘kimondásról’ mint a ‘hitről’. Akkor Hagin testvér elgondolkozott mennyi prédikációt hallott már arról: Higgyetek! Higgyetek! Higgyetek! És mégis mennyien küszködnek, de alig vannak olyanok, akik a beszédről prédikálnak. Jézus pedig azt mondja, hogy ha eleget mondod, akkor elkezded hinni is.

Tudjátok, vannak krónikus hazudozók, miután éveken át hazudoznak, éveken át ismételnek valamit, azután maguk is elhiszik a történetet. Ha eleget ismételed, el fogod hinni. Még akkor is mondd ki, ha nem tudod elhinni. Mondd ki!

Ha 60 évesen a tükörbe nézel, és csak azt mondod: Mennyi ránc. Én azt mondom, már látlak téged ráncmentesen. Ámen? Van egy hölgy a gyülekezetünkben, akit egyik vezetőnk hónapokig nem látott. Ez a hölgy kissé túlsúlyos volt. És a vezető megdöbbent mikor meglátta, mert teljesen vékony volt. Erre megkérdezte milyen diétát próbált. ‘Semmit.’ Milyen edzést? ‘Semmit.’ Csak szóltam a testemhez: Test, te le fogsz fogyni. Mondhatod a tükörben: Látom, hogy fogysz. Ámen? Mondd! Helló karcsú srác! Helló igaz ember! Helló szépségem! Dicsőség Istennek!

Nem kell túl hangosan mondani. Valaki, aki a felesége előtt mondta magának, hogy "Helló jóképű!" A feleség még nem ismerte Jézust és azt hitte, férje megőrült. A legjobb alkalom, kimondani dolgokat, az, amikor fürdesz. A vízcsobogástól senki sem hallja majd. Ha szívproblémád van, mondd: Szívem, hiszem, hogy egészséges vagy. Parancsolom az artériáknak, hogy nyíljanak meg Jézus nevében. Nekem van az országban a legerősebb szívem, Jézus nevében. Ámen. A teljes szervezeted reagálni fog erre. Mivel itt természetfeletti dologról van szó, az Úrhoz beszélsz.

A Biblia azt mondja, hogy Jézus a hitvallásunk főpapja. Mi pedig ragaszkodjunk a reménység hitvallásához, mondja az Ige. Mondd ki, valld meg, amit hiszel!

Lehet, hogy úgy olvasod, hogy még nem fogadtad be Jézust. Hogyan térhetek meg Prince lelkész? - kérdezed. Nézzük meg a Róma 10, 8. versét: „Közel van hozzád az ige, a te szádban és a te szívedben" Figyeljétek meg, először a szádban, mielőtt a szívedbe hullana. Ha elkezded kimondani, elkezded hinni is, ha pedig hinni kezded, egyre többet mondod ki. Akkor pedig meg fognak történni. Jézus azt mondta, hogy „meglesz neked, amit mondasz”


forrás: http://www.uzenetek.com/2011/02/joseph-prince-mondd-ki-azt-amit-hiszel.html#ixzz2UHpFFMzl


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.