2014. szeptember 3.

Ábrahám minden áldása a mienk

 „Valamije pedig Ábrahámnak vala, mindazt Izsáknak adta vala” (1 Móz. 25,5)

Az örökségünk mindaz, amit atyánk – Ábrahám – után örököltünk:
1. Isten védelme: „Ne félj Ábrám: én pajzsod vagyok tenéked, a te jutalmad felette igen bőséges”
2. Istennek minden áldása: hosszú élet, erőben és egészségben; anyagi javakban; utódban; az ígéret megvalósulásában: „Ábrahám pedig vén élemedett ember vala, és az Úr mindenben megáldotta vala Ábrahámot” (1 Móz. 15,1; 24,1)
3. Tiéd, és a te gyermekeidé e föld, és a rajta lakók. (1 Móz. 15,7)
4. Hatalom a hústestet támadó démonok elűzésére: (1 Móz. 15,11)
5. Istennel való örök szövetség Krisztusban. (1 Móz. 12,2-3; 17,7)

Erről tesz bizonyságot Ábrahám szolgája is. „Az Úr pedig igen megáldotta az én uramat, úgy hogy naggyá lett: mert adott néki juhokat, barmokat, ezüstöt, aranyat, szolgákat, szolgálóleányokat, tevéket, szamarakat. És Sára az én uramnak felesége fiat szült az én uramnak, az ő vénségében, és annak adá mindenét, amije van” (1 Móz. 24,35-36)

Az Ábrahámnak tett ígéret így hangzott: „És nagy néppé teszlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom, és naggyá teszem a te nevedet, és áldás leszesz. És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, átkozott lesz: és megáldatnak te benned, és általad nyer áldást a föld minden nemzetsége” „És megállapítom az én szövetségemet én közöttem és te közötted, és te utánad a te magod között annak nemzedékei szerint örök szövetségül, hogy legyek tenéked Istened, és a te magodnak te utánad” (1 Móz. 12,2-3; 17,7) És az Újszövetségben nyer kijelentést, hogy ki az Ábrahám magja: „Az ígéretek pedig Ábrahámnak adattak és az ő magvának. Nem mondja: És a magvaknak, mint sokról; hanem mint egyről. És a te magodnak, aki a Krisztus(Gal. 3,16) És a pogányokból, a nemzetekből megtérteknek is így szól az Úr: „Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök(Gal. 3,29).
/GyenMa/


1 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy én is Ábrahám utódja lehetek, és gyermekeim, unokáinak is ezálltal örökösei. Ámen.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.