2013. április 2.

Pásztor Chris: Krisztus” Egy Hely Az Istenben


Készítette: József Balogh

Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden. (2 Korintus 5:17)

Az hogy keresztény légy azt jelenti, hogy Krisztushoz jöttél. Krisztus egy személy, Jézusra utal, mert Jézus a Krisztus.

De Krisztus egy hely is, Istenben egy hely. A nyitó vers azt mondja „ha bárki Krisztusban van, új teremtés az”.

Amikor újjá születtél egy olyan helyre jutottál, aminek neve „Krisztus”. Nos amikor azt mondod, Krisztusban vagyok, azt jelenti, Krisztusban élsz, Krisztus a te lakcímed. Az életed színhelye ahol ma élsz, ott nincs sötétség, mint az (1János 1:5-be) azaz nincs bűn, betegség, kórok, bukás, szegénység, legyőzöttség,
gyengeség, még a halálnak sem lehet uralma rajtad.

Hanem inkább mindez meg van Krisztusban: dicsőséges élet egészségben, örömben, sikerben, erőben, bővölködésben, és kiválóságban. Krisztusban adatott neked Isteni tekintély hogy uralkodj a földön, a sátán és a sötétség hordája felett.
Efézus 2:6 azt mondja felültettettünk mennyei helyekre „Krisztusban..” „Felül minden fejedelemségen, erőn és hatalmasságon, uraság és minden név fölé mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is”. (Efézus 1:21)

A János 14:2-3-ban Jézus azt mondja „Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök, és magamhoz veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek”.

Jézus nem a mennyre hivatkozott azzal mikor azt mondta „Elmegyek, hogy helyet készítsek a számodra”. Neki nincs arra szüksége, hogy a mennyet felkészítse a számunkra, a menny már fel van készítve. A
hely, amit készít a számunkra úgy hívatik Krisztus, a mi helyünket az Atya jobbján, ahol mi most ülünk, Ő vele a mennyei birodalomba, felette minden vereségnek, bukásnak és a sötétségnek minden negatív munkájától távol. A dicsőség és uralkodás helyén.

Ez a hely szintén Sionnak is neveztetik,az élő Istennek városa: „De ők
Sión hegyén élnek,az élő Isten város ában,a Mennyei Jeruzsálembe,
megszámlálhatatlan angyali seregek között, az első szülöttek gyülekezetében...”
(Zsidó 12:22-23).

Mi a neve az első szülöttnek? Krisztus.
Mi egy olyan helyre érkeztünk minek neve „Krisztus”ott vagyunk mi most. A
természetes ember nem láthatja ezt a helyet, de mi itt élünk. A Biblia
elmondja, hogy mikor Jézus feltámadt a halálból, „Ő az Isten jobbjára ült...” Isten jobbja (Zsidó 10:12, 1 Péter 3:22, Kolossé 3:1) nem Isten jobb keze felől. „Isten jobbja” arra vonatkozik, hogy a tekintély és erő helyére, és mi Vele együtt ültetettünk, arra a tekintély és uralom helyére. Áldott legyen az Úr.

Ima

Drága Atyám, köszönöm, hogy Krisztussal együtt feltámasztottál, és Vele együtt felültettél a Mennyei birodalomba, ahol uralmat gyakorlok a világ és annak rendszere felett. Egy magasabb természetfeletti birodalomban működök a
mai napon, mint mennyei ember Krisztusban, a Jézus nevében. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 1 Korintus 1:30; ApCsel 17:28

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.