2013. április 2.

Dr-Kováts György: JÓ HÍRNÉV - 6.


Péld 22:1 Kívánatosabb a jó hírnév nagy gazdagságnál; ezüstnél és aranynál a KEDVESSÉG jobb.

1./ A te Urad akarja, hogy kedves legyél.
2./ A kedvességet kívánni kell. Fontosabb, mint az arany és az ezüst.
3./ Ha amiatt maradtál le aranyról és ezüstről, mert a kedvességet – itt: az Úr előtt való kedvességet – választottad, jól döntöttél. (Ő ki tudja pótolni, sokszorosan tud kárpótolni, ha kéred, s ha nem ellenkezik éppen akkor és ott konkrét tervvel – úgyhogy semmiről nem maradtál le valójában.)

4./ A kedvesség többet is jelent:
a./ Kedvesség az emberek felé. Akarja, hogy légy kedves. Szelíd. Kívánatos viselkedésű. Olyan ember, akit nem nehéz felhívni. Akitől nem kell „pokróc” viselkedésre számítani. Aki nem durva időnként, és ezért nem tartanak tőle. Aki nem kiszámíthatatlan. Kedves, tehát ad, kedves, tehát vigasztal, megért, bátorít. Kedves, aki érezteti veled, hogy örömmel fogadott személy vagy, bizalommal jöhetsz hozzá.

b./ Kedvesség az Úr előtt. Kegyelmet találtál, örömmel fogadnak ott. Ez is fontosabb, mint bármilyen érték, kincs, ezüst és arany. Imádságaid, életed, helyzeteid tudva vannak az Úr előtt, bejuthatnak Hozzá, ott vannak, ahol a megoldás, a meghallgatás van.

c./ Kedvesség az emberek előtt. Kedveznek neked, örömmel fogadják, ha ott vagy, meghallgatnak, szívesen fogadnak. Ki ne örülne ennek? De egy szempontból különösen fontos. Az, hogy egy nem hívő ember előtt kedves vagy, azt is jelenti, hogy az ÜZENETED IS ÉLBŐL KEDVES, vagyis, örömmel hallgat meg. Néha, talán nem is hallgat meg, de azért nem vet el. Nem akarja, hogy mindenestül kerüld háza táját, ha esetleg nem fogadja is az üzenetet tőled Istennel kapcsolatban. Miért nem vet el? Mert kedves vagy előtte. Ez pedig azt jelenti, hogy előbb-utóbb az Úr Jézust is fogja tőled fogadni, csak imádkozz, szeress tovább, élj helyes – példa – életet, és amikor lehet, a legnagyobb bölcsességgel, add az Igét, minden formában, a leginkább megfelelő módon. Bizonyságtétellel, ajándékkal, olvasni- vagy hallgatni-, néznivalóval, ahogy elfogadja, és ahogy még lehetséges. Ha közben KEDVES VAGY továbbra is őelőtte, akkor megmaradt a híd, ahol át tudod vinni az üzenetet.

Ugye, hogy fontos a kedvesség?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.