2015. szeptember 29.

Pastor Chris: Tetszeni Neki.

Készítette: Zoltan Berki

Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik (Zsidó 11:6).

Ahhoz, hogy tetsz Istennek, hitben kell járnod. Ez az, amit a nyitóvers kiemel; így szól, "Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni..." Hadd mutassak meg nektek itt egy képet: a Mózes 1. könyve 2:16-17 azt mondja, "És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon ejéndel arról, bizony meghalsz." Ez volt Isten utasítása Ádámnak, hogy a jó és gonosz tudás fájáról ne egyen; a Kert többi fájáról ehetett.

Na most, a kertben volt az élet fája; arról nem evett; odament a jó és gonosz tudás fájához, ahhoz az egyhez, melyről Isten megmondta, hogy ne egyen. Evett belőle és meghalt. Felteheted a kérdést, hogy Isten miért tette oda azt a fát; azért tette oda, hogy kísértse Ádámot? Nem; Ádám megmutatta a hit hiányát Istenben, amikor úgy döntött, ellene megy Isten egyértelmű utasításának és az a választás halált hozott. A hit az emberi szellem válasza Isten Igéjére, és az Igével szembe menni annyit tesz, mint test szerint járni. Azok, akik testben vannak és testi gondolkodásúak, nem tetszhetnek Istennek.

A Róma levél 8:6-8 elmondja nekünk, "Mert a testnek gondolata halál; a Szellem gondolata pedig élet és békesség. Mert a test gondolata ellenségeskedés Isten ellen; minthogy az Isten törvényének nem engedelmeskedik, mert nem is teheti. Akik pedig testben vannak, nem lehetnek kedvesek Isten előtt."

Ha az érzékek birodalmában vagy, olyan vagy, mint Ádám, aki akaratlanul a halált választotta az élet helyett. Közben Isten azt szeretné, hogy válassz élet és halál között. Azt mondja, "Válaszd az életet – hogy élhess" (Mózes 5. könyve 30:19).

A Galata 3:11 azt mondja, az igaz hittel él. Hit által élni azt jelenti, hogy az Igében és az Ige által élni: hinni és megcselekedni Isten akaratát. Bárki, aki hisz Istenben, és megteszi az Ő akaratát, annak örök élete van. Amikor Isten élete van benned, kiéled azt az életet; kinyilvánítod az Ő igazságát és hit által élsz az Igében. Így tudsz Istennek tetszeni.

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy az életedet adtad nekem, és a hitet, hogy sikeresen éljek. Nem testi okokból élek, és meg sem próbálom megítélni magam a jó munka által, hanem hit által élek és ezért tetszem neked minden jó munkában a Szent Szellem ereje által, a Jézus Nevében. Ámen.

További Tanulmányok:János 14:15; 2 Korintus 5:7




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.