2015. szeptember 20.

Ige: Kinek szólnak Isten ígéretei?

 „Az ígéretek pedig ÁBRAHÁMNAK szóltak, és adattak, és az ő magvának. Nem mondja: És a magvaknak, mint sokról; hanem mint egyről. És a te MAGODNAK, aki A KRISZTUS*(Gal. 3,16)

*Az Ábrahámnak tett ígéret így hangzott: „És nagy néppé teszlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom, és naggyá teszem a te nevedet, és áldás leszesz. És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, átkozott lesz: és megáldatnak te benned, és általad nyer áldást a föld minden nemzetsége” „És megállapítom az én szövetségemet én közöttem és te közötted, és te utánad a te magod között annak nemzedékei szerint örök szövetségül, hogy legyek tenéked Istened, és a te magodnak te utánad” (1 Móz. 12,2-3; 17,7)

 És az Újszövetségben nyer kijelentést, hogy ki az Ábrahám magja: „Az ígéretek pedig Ábrahámnak adattak és az ő magvának. Nem mondja: És a magvaknak, mint sokról; hanem mint egyről. És a te magodnak, aki a Krisztus(Gal. 3,16)

És a pogányokból, a nemzetekből megtérteknek is így szól az Úr: „Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök” (Gal. 3,29).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.