2015. szeptember 23.

Pastor Chris: Az Élet Eljött!

Készítette: Zoltan Berki

Ezeket írtam néktek, akik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok meg, hogy örök életetek van… (1 John 5:13).

Isten szeretné, ha tisztában lennénk azzal, hogy az örök élet elérhetővé vált mindenki számára, aki hisz Jézusban. Ezért nem tudom abba hagyni az Evangélium hirdetését; az egész világnak tudnia kell, hogy Isten élete elérhető számukra Krisztusban. Senkinek sem kell fájdalomban, vereségben élnie, szenvednie vagy a bűn uralma alatt lennie. Nem! Egy új élet van Krisztusban: az uralom, a siker, a nagyság, a dicsőség és a diadal élete. Ez mindenki számára megkapható.

Ezzel a fajta élettel az ember nem lát halált. Nem csoda, hogy Jézus ezt mondta: "Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre" (János 5:24).

Isten legyen áldott! Nem azt mondja, "...általmentek majd a halálból az életre", hanem azt, hogy már általmentek a halálból az életre. János ugyanezt mondja el: "Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük a mi atyánkfiait..." (1 János 3:14).

Aki Krisztusban van, diadalmas életre született.
Néha megtapasztalnak az emberek olyan borzalmas problémákat és különböző frusztráló dolgokat az életükben, hogy eljutnak egészen eddig a kérdésig: "Isten tényleg tud segíteni nekem?" Oh, igen! Valójában már megtette ezt, amikor elküldte Jézust és elérhetővé tette Rajta keresztül az örök életet. Ha Krisztus benned él, nem számít min mész keresztül, diadalmassá tesz téged! A benned levő élete megfékezhetetlenné tesz téged!

Ez az Evangélium: el kell mondanunk az egész világnak, hogy Krisztus eljött, ezért az élet is eljött. Nincs több betegség, nincs több fájdalom, vereség és halál! Most, hogy Krisztus benned él, nem vagy már átlagos, benned van az Istenség kivonata. Az örök élet benned van! Világosság költözött beléd és a sötétség elment. Hallelúja!

Ima
Drága Atyám, köszönöm az örök életet, amit a fiaban, Jézus Krisztuban keresztül adtál át nekem. Az isteni élet elpusztítja és lerombolja az ördög munkáját bennem és körülöttem! Megtapasztalom a dicsőséged, a bölcsességed és az igazságod a mai napon, Jézus nevében.

További Tanulmányok:1 János 3:8; János 3:16




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.