2014. június 18.

Pásztor Anita: Éljünk Az Ő Kiváló Nevében.

Készítette: Jager Géza

Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk; miképpen a költőitek közül is mondották némelyek: Mert az ő nemzetsége is vagyunk (ApCsel 17:28).

Az igazi Kereszténység Jézus Nevében élni. Ennek a gondolata igazán tiszteletet parancsoló! A Kolossé 3:17 azt mondja “És mindent, amit csak cselekesztek szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézusnak nevében cselekedjetek...” Figyeljétek meg, hogy mit mond az aláhúzott rész “...mindent az Úr Jézusnak nevében cselekedjetek” nem pedig “Az Úr Jézus nevén át”. A kettő közt nagy a különbség. Mindent az Ő nevében cselekedni azt jelenti, hogy az Ő nevében élni. Így lehet természetfeletti életet élni. Ez azt jelenti, hogy Érte élsz, az Ő hatalmában. Ezért, a vereség, a bukás és a szegénység nem lehet az életed része. Számodra az élet dicsőséges minden úton-módon, mert Jézus Neve neveztetett rajtad.

Nem veszik észre ezt az igazságot, így néhány Keresztény tévesen, Jézuson át imádkozik. A Biblia sehol sem írja azt, hogy imádkozz Jézus Krisztuson át. Hanem azt, hogy imádkozzunk Jézus Nevében. Imádkozni Rajta keresztül átlagossá teszi Őt; de amikor az Ő nevében imádkozol, gyakorlod azt a meghatalmazott erőt, melyet neked adott. Az előbbi a hitetlenság megnyilvánulása, míg az utóbbi az igazi Kereszténység.

Semmi sem lehet magasztosabb annál, mint az elhívásunkban élni az univerzum teremtőjének Nevében. Az Övé a legcsodálatosabb és legkíválóbb név, amely csak van. Ennek tudatában élni példátlan bátorságot kavar a szellemedben, így, bármilyen válság jön, te teljesen rendíthetetlen vagy. Micsoda életünk van Krisztusban!

Az életben minden alá van vetve az Ő Neve erejének és hatalmának. Isten hozott egy rendeletet, melynek értelmében; a természet egészének Ő parancsol – az életben mindennek – élőnek és élettelennek, hogy hallgassanak és engedelmeskedjenek Jézusnak (Máté 17:5). Minden hatalom az Övé a mennyben és a földön. Így tehát, ha kihívásos helyzetben találod magad, jelentsd ki, hogy “az Úr Jézus Krisztus Nevében változást rendelek el! Békét és nyugalmat parancsolok”, és ez így is lesz!


Ima

Drága Atyám, Köszönöm Krisztus dicsőséges evangéliumát, melyen át az erőd feltárult, élettel és hallhatatlansággal hozott világosságot. Köszönöm, hogy felkentél arra, hogy hirdessem Krisztus üdvösségének jó hírét, és elhoztál, ahogy sokakat kirendeltél a sötétségből a csodálatos világosságodba, és Isten Fiának dicsőséges szabadságába, a Jézus Nevében. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Lukács 7:22; ApCsel 10:38




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.