2013. április 1.

Dr Kováts György: A kimondott beszéd


Luk 12:8 Mondom pedig néktek: Valaki vallást tesz én rólam az emberek előtt, az embernek Fia is vallást tesz arról az Isten angyalai előtt;
Luk 12:9 Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, megtagadtatik az Isten angyalai előtt.

MIKORRA teszed ezt az Igét gondolataidban? Hogy gondolkodsz erről? Mikor történik ez meg?

Két időt lehet mondani rá. Az egyik: „majd”, a másik pedig: „most”.
És mindkettő igaz.

1./ Ahogy általában gondolkodnak erről a keresztények:
Eljön MAJD a mennyei értékelés (ítélet), amikor az Úr Jézus lerögzíti, hogy Mellette álltál-e, vagy sem. Letetted-e a voksot Mellette, az emberek között, vagy sem. (Más szóval: megtagadtad-e, vagy vallást tettél-e Róla akkor, amikor tétje volt, amikor „veszíthettél” ezen?)

2./ De van egy másik üzenete is ennek az Igének. Ez MOST is történik! Ebben az időszakban. Amikor kimondod a menny szavát, amit az Úr mond, amikor leteszed a voksot az Úr Jézus Krisztus mellett, amikor képviseled Őt, és az Ő igazságát, amikor „először az Isten országát ’keresed’, és az Ő igazságát”, akkor valami elindul a mennyben. A menny ezt látja, érzékeli, hallja, és Isten angyalai megmozdulnak. Az Úr Jézus Krisztus képvisel téged ott, és amiben csak az angyalok tudnak segíteni, amit csak Isten láthatatlan mennyei hadserege tud kivitelezni, az elindul a cselekvés útján. Leteszi a voksot melletted az angyalok – és mennyei Atyja – előtt, és elindul a csoda az ő útján. Elindul, és végbemegy.

Ez a szó, a kimondott beszéd, a tudatosan választott döntés, az életed, életviteled jelentősége, MA, MOST, ebben az időben.

Én ezt értettem meg ebből az igéből.
És ezért sem mindegy, mit mondok ki, hogyan használom szavaimat, nehéz időkben, amikor „tétje van”, amikor nagyon tudatosan kell letennem a voksot az Úr Jézus Krisztus mellett, amikor sok nyomás kényszerítene arra, hogy hallgassak, vagy hogy ne mondjam el világosan, a „népszerűtlen” üzenetet. Ez mind azt jelenti, hogy „vallást teszek” az Úr Jézusról az emberek előtt.

Két hozzáfűzés, hogy tiszta legyen a kép – néhány esetleges kérdés megelőzése érdekében:
a./ Nézd meg a szövegkörnyezetet. Itt valóban olyan „vallástételről” van szó, ahol nagyon nagy a nyomás az Úr emberein. Minden arra irányul, hogy ne tegyék le a voksot az Úr Jézus mellett. Az ördög egzisztenciálisan próbálja kikészíteni őket – de az Úr azt mondja: légy bátor, tedd, mert én is vallást teszek rólad az angyalok előtt… veled vagyok, és veled lesznek láthatatlan hadseregem tagjai. Ne félj.

b./ A két idő – MAJD és MOST – EGYARÁNT fontos. Nem állítom, hogy a „majd”-nál fontosabb a MOST. Azt mondom, hogy ez a második üzenet, az, hogy az Úr MOST is bizonyságot tesz rólad az angyalok előtt, ha te is bizonyságot teszel Róla az emberek között, ez is benne van ebben az Igében, és kihat az életedre, MA. (A jövőben, a mennyei értékelésnél, pedig majd valószínűleg, pontosan ezeket a helyzeteket fogjuk majd együtt látni, az Úr Jézussal, akkor mindenki előtt, teljesen nyilvánvalóan, úgy, hogy látjuk mindazt, amit most nem látunk, az Ő hadseregének őrző-védő tevékenységét, csoda-munkáit, mindazt, amit AZÉRT tudott elvégezni, mert te letetted a voksot, minden értelemben, Őmellette.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.