2013. október 23.

Üdvözítve hit által

Mert kegyelembõl tartattatok meg, hit által; és ez nem tõletek van: Isten ajándéka ez. EFÉZUS 2,8.

Figyeld meg, az a hit, amely által üdvözülsz: „nem tõletek van”. Más szavakkal, nem természetes, emberi hit. Isten ajándéka! Ez megegyezik a Róma 12,3-mal, amely kijelenti:
„…az Isten adta kinek-kinek a hit mértékét”!

A keresztények mégis azt mondják: „De nekem még sincs hitem.” Én mindig azt válaszolom erre: „Akkor miért nem fogadod el az üdvösségedet? Aki üdvösségre jutott, annak van hite! Ugyanis nem lenne üdvössége hit nélkül.”

Minden hívõnek van hite! A Biblia azt mondja, hogy van nekik! Sok keresztény azonban nincs tudatába annak, hogy neki is van hite, ezért nem használja azt a hitét, ami megvan. Isten ellen, a Biblia ellen és önmaguk ellen foglalnak állást, mivel állandóan arról beszélnek, hogy mennyire nincs hitük.

Isten szól hozzánk az Igéjében. Isten és az Õ Igéje egyek. Ha Isten Igéje mond valamit, akkor azt Isten mondja. Isten Igéje pedig azt mondja, hogy Isten már megadta neked a hit mértékét. Biztos, hogy ez isteni fajta hit, mert Istennek
nincs másfajta hite!

Megvallás: Én üdvözültem! És kegyelembõl nyertem üdvösséget, hit által — ami Isten ajándéka! Én rendelkezem az isteni fajta hitnek egy mértékével! Birtokolom egy mértékét annak a hitnek, ami a világot teremtette kezdetben! Birtokolom egy mértékét a hegyeket elmozdító hitnek!

Kenneth Hagin: Hitünk tápláléka napi adagokban/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.