2013. október 25.

Honnan jön a hit?

Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje (Rhema) által. — RÓMA 10,17.

Hogyan ad Isten a bűnösnek hitet arra, hogy üdvözüljön? Elolvashatjuk együtt a rómaiakhoz írott levél 10. fejezetében, amely az üdvösségről beszél, és arról, hogyan kapunk hitet az üdvösségre. (Zárójelben vannak az én megjegyzéseim.)
„De mit mond? Közel van hozzád az Ige (Rhema), a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, amelyet mi hirdetünk. (Figyeld meg: Isten Igéjét a ‘hit beszédé’-nek nevezi. Mert ez építi fel a hitet. Ebből származik a hit azoknak a szívében, akik megnyitják magukat rá.)

Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, üdvözülsz. Mert szívvel hiszünk a megigazulásra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre…

Mert mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik. Mimódon hívják azért segítségül azt, akiben nem hisznek? (Most értsd meg ezt.) Mimódon hisznek pedig abban, aki felől nem hallottak? […] Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje (Rhema) által.” (Róm. 10,8–10. 13–14. 17.)

Nem tudsz hinni hallás nélkül. A hit hallásból jön. Mit kell meghallanod? Isten Igéjét!

Megvallás: Én hallgatom Isten Igéjét. És ebből származik a hitem.

Kenneth Hagin: Hitünk tápláléka napi adagokban/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.