2013. október 23.

Pásztor Chris: Az Evangéliumnak Élni

Készítette: József Balogh

Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek. (Márk 16:15).

A Máté 28:19-20 azt mondja, “Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!”

Ez a Nagy Megbízás; és ez az, amivel az Úr feltöltött minden Keresztényt. Azért vagy, hogy prédikáld Krisztus nagyszerű Evangéliumát; mert Istennek hatalma ez minden hívőnek üdvösségére. Számodra semmi sem kellene, hogy fontosabb legyen a világon annál, minthogy férfiakat és nőket vezess Krisztushoz.

A 2 Péter 3:9 elmondja nekünk, hogy az Úr nem akarja, hogy némelyek elvesszenek, azt akarja, hogy mindenki hallja és befogadja az Evangéliumot és meg legyen mentve. Amikor a Mester utasított minket, hogy prédikáljunk és tanítsunk minden nemzetet, nem csak az országokra utalt, hanem értette ezt a különböző etnikai-rendszerekre: az emberek különböző csoportjaira vagy vállalatokra közös érdekekkel, kereskedelemmel, látással vagy jellemzőkkel. Például a bankárok, az ügyvédek, a diákok, a kereskedők, a tudományos élet világa, stb …, ők alkotják az emberek “nemzeteit” közös érdeklődéssel.

 Foglald el a helyedet, mint a megbékélés minisztere, bárhol is vagy, és biztosítsd őket a világodban, hogy a régiókon túl is hallják és befogadják az üdvösség üzenetét. Ahogy Pál Apostol, “mert szükség kényszerít engem hirdetni az Evangéliumot” (1 Korinthus 9:16); így lett buzgó a léleknyerésben.

Vedd észre, hogy a világodban te vagy a prédikátor: az otthonodban, az irodádban, az iskoládban és a szomszédságodban. Az Úr felkent téged, hogy kihozd az embereket a rabságból Isten fiainak dicsőséges szabadságába, fordítsd őket a sötétségből a világosságba és a bűnből az igazságosságba! Beszélj valakinek Jézusról a mai napon!

Ima
Drága Atyám, köszönöm a kiváltságot és a lehetőséget, hogy szolgálhatom az Igédet hatalommal a mai napon. Köszönöm a bőséges kegyelmet, amit biztosítottál számomra, hogy az Evangélium szolgálatában hatásos legyek, ahogyan kinyilvánítom a tudásod szépségét és hatalmát mindenhol, a Jézus nevében.
Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 2 Korinthus 5:18; 2 Korinthus 3:5-6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.