2013. október 26.

A hit beszéde

De mit mond? Közel van hozzád az Ige (Rhema), a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, amelyet mi hirdetünk. - RÓMA 10,8.

Isten Igéje „a hit beszédének” neveztetik. A hit tényeken alapul - Isten Igéjének a tényein. A hitetlenség teóriákon alapul. Én így határozom meg a teóriát: „A teória olyan feltételezés, ami a vitatott téma ismeretének a hiányából fakad.” Sok egyház azért van tele hitetlenséggel, mert túl sok teóriát hallottak.
A hitetlenség lelkülete került túlsúlyba a szolgálatokban; a szegény, drága nyáj meg csupán annak a terméke, amit lelkipásztoraiktól hallottak prédikálni.

Igazában úgy tudunk a legjobban segíteni az embereknek, ha megmondjuk nekik, hogy mit mond a Biblia - azt adjuk nekik, amit Isten Igéje mond - nem pedig azt, amit ember mond. Az ember tévedhet, Isten sohasem téved. Nem számít, hogy milyenek a körülmények - nem számít, hogy mi történt az életedben -, Isten Igéjének van mondanivalója azzal kapcsolatban. Tudd meg, mit mond Isten Igéje!

A hit jönni fog - és megváltoztatja a dolgokat a te javadra.

Megvallás: Az Ige - Isten Igéje - a hit beszéde - közel van hozzám. Elrejtettem a szívemben. Kimondom a számmal. Ebből származik a hitem. A hit pedig megváltoztatja a dolgokat.

Kenneth Hagin: Hitünk tápláléka napi adagokban/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.