2015. május 23.

Ige: Isten királyságának titkairól.

/Amit csak azok érthetnek, akik Krisztusban vannak/

 Így szól az Úr Jézus: „Az Isten királyságának titka nektek van szánva, azokhoz a kívülállókhoz minden példázatokban jut el,

Hogy nézvén nézzenek, és ne lássanak, nehogy megismerjenek; és hallván halljanak, és ne értsenek, hogy soha meg ne térjenek, hogy ne forduljanak Istenhez, és bűneik, azaz tévedéseik, hibáik, vétkeik, amit elkövettek, meg ne bocsáttassanak” (Márk. 4,11-12)

Mert megkövéredett, és megkeményedett, megkérgesedett, elhízott, érzéketlenné vált, eltompult e népnek szíve, - mert háj nőtte be e nép szívét, - és füleikkel nehezen hallottak, és szemeiket behunyták. Hogy valami módon ne lássanak szemeikkel, és ne halljanak füleikkel, és ne értsenek szívükkel, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket, hogy ne forduljanak hozzám, hogy meggyógyítsam, és helyreállítsam őket (Mát. 13,15)

 „Halljátok csak, te bolond és esztelen nép, akiknek szemeik vannak, de nem látnak füleik vannak, de nem hallanak! Mert: „Sokat láttál, de nem vetted eszedbe; füleid vannak, de nem hallasz” (Jer 5:21;  Ézs 42:20)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.