2013. június 22.

Pásztor Chris: A Te Szereped Az Isteni Megtapasztalásban

Készítette: Berki Anett

Hogy a te hitben való közösséged hathatós legyen, a Krisztus ügyében, minden benned lévő jónak megismerése által. (Filemon 1:6)

A 2 Péter 1:4 tudatja velünk mi társaivá váltunk az Isten fajtának és részeseivé az Isteni megtapasztalásoknak. Más szavakkal, neked megvan a felelősséged az Istenségbe.

Amikor ennek tudatában vagy nem fogsz mindig imádkozni és reménykedni, hogy Isten tenni fog valamit a helyzeteddel kapcsolatban. Inkább a te hitbeli részvételed tevékeny lesz és hatékony, te tudni fogod hogyan hozz létre pozitív változásokat, ezt akarja az Úr, hogy működj és légy részese az Isteni megtapasztalásnak.

Isten nem akarja hogy hátrányos helyzetből indulj, vagy akadályoztass, azt várván akármi is jöhet, az lesz ami Istennek talán megfelel, Ő majd megteszi,
inkább Ő azt akarja, hogy felismerd és játszd a szerepedet. Mi találunk arra példát, Mózes és Izrael gyermekeiről amikor előttük volt a vörös tenger,
üldöztettek az ádáz Egyiptomi hadseregtől. Mózesnek a legjobbat tette mit tehetett, hogy elkezdett imádkozni, és segítségül hívta az Urat, de olvassuk az
Úr válaszát „És az Úr monda Mózesnek, miért kiáltasz hozzám, szólj Izrael
gyermekeihez hogy menjenek előre.” (2 Mózes 14:15)

Nyilvánvalóan, az Úr elvárta Mózestől, hogy tegyen valamit, Ő utasította őt mondván „..….nyújtsd ki a te kezed a tenger felé és válaszd azt ketté……”
(2 Mózes 14:16). Megjegyzendő, hogy az Úr nem mondta „Mózes imádkozz és
én majd ketté választom a tengert.” hanem Ő arra utasította, hogy tegyen egy
figyelemre méltó dolgot, mondván „Mózes nyújtsd ki a te kezed a tenger felé
és válaszd azt ketté.” Mózes végrehajtotta az utasítást és az Úr erős szelet hozott
létre ami a vízen keresztül tört és ketté választotta azt. Ez Isteni erőnek
cselekedete volt, de Mózesnek tennie kellett valamit vele. Ő kinyújtotta a kezét,
Isten Szavára való válaszként, és Istennek ereje működésbe lett hozva.

Az egyik útja amit Isten elvárja, hogy tevékeny légy az Isteni élményben az hogy prédikáld az Evangéliumot. Amint prédikálod az Igét, te elfoglalod a helyed mint az örök igazságok hordozója, az által hogy hirdeted a Mennyei
Királyság beszédeit. Így az Istennek ereje kibocsájttatik a megtérésre, gyógyításra, és szabadulásra.

Ima
Drága Atyám kijelentem, hogy a Te Szellemed ereje által amely bennem munkálkodik, én hatékony és gyümölcsöző vagyok minden jó munkában, gyümölcsöt teremvén igazságban, az Úr Jézus nevében. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Filippi 2:13; 2 Péter 1:3
1 éves biblia olvasási terv: János Evangéliuma 12:20-50;
2 Királyok könyve 18-19
2 éves biblia olvasási terv: Márk Evangéliuma 13:1-11;

4 Mózes könyve 29

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.