2013. június 3.

Pásztor Chris: Ne Tekints A Külső Megjelenésre

Készítette: Balogh Mária

Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk igen-igen nagy örök dicsőséget szerez nékünk; Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. (2 Korintus 4:17-18).

Az egyik jellemzője az erős hitnek az, hogy nem tekint a külső megjelenésre, nem veszi figyelembe a fizikai körülményeket. Jézus megtagadta,hogy figyelembe vegye a tényt hogy Lázár meghalt, noha előzőleg azt mondta az ő betegsége nem halálos. (János 11:4). De az ember végül is meghalt, és négy napig el volt temetve, az sem számított Jézusnak, mert a hite az Ő Igéjére
összpontosított. Ő tudta, hogy az Atya meghallgatja az Ő hittel teljes szavait.
Most nézzük meg mit tett a Mester, Ő kihívta Lázárt a sírból, csupán úgy mintha valakit a másik szobából hívnál át valakit, aki ott alszik. Ez hit! A hit számára nem létezik olyasféle hogy reménytelen vagy lehetetlen helyzet, semmi sem lehetetlen, mert minden lehetséges!

A hitnek csarnokában, te nem adod fel. Az ember feladja, amikor a megítélésére alapozik, és megérzéseire vagy az érzékeire hagyatkozik. Az ember érzékei, esetenként arra vannak kiképezve, hogy ezt mondják „Gyomor fájásom van” csak azért mert fájdalmat érez a gyomrában.

Az ember természetes érzékei arra lettek kiképezve, hogy elismerjék a félelmet és kimondják, „Én félek”. Arra lett képezve, hogy elismerje a szükséget és kimondja „Le vagyok égve”. De a hit az Isten Igéjével összhangban beszél.

Nos, mondhatod azt „Fejfájásom van, de meggyógyultam.” Neked hangsúlyoznod kell a gyógyulásod és az egészséged. Soha ne engedd, hogy az
érzéseid vagy az életed körülményei ellenőrizzenek.

Nem számít, hogy mit látsz, hallasz, vagy érzel, nem számít, hogy mennyire negatív vagy lehetetlennek néz ki az a helyzet, folyamatosan valld meg az Igét! A Hitnek beszéde a te szádban eredményeket hoz. Annak okáért, tagadd, meg hogy figyelembe vedd a körülményeket vagy elismerd a lehetetlenséget.

Megvallás
Istennek a bölcsessége munkálkodik bennem, és a hitem élő! Az én hozzá állásom, és válaszom nem az érzékeim alapján teszem, hanem az Ige szerint. Az én életem napi kifejezője az Isten Igéjének, a Jézus nevében.
TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Róma 8:6; Róma 4:19-21




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.