2013. június 14.

Pásztor Chris: Gyakorold a Valódi Szeretetet

Készítette: József Balogh

Mi a haszna atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy van hite cselekedetei pedig nincsenek? Avagy üdvözítheti őt a hit? Ha pedig az atyafiak férfiak vagy nők mezítelenek és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül, És azt mondja nékik valaki közületek, Menjetek el békességgel melegedjetek meg és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik amire szüksége van a testnek, mi annak a haszna?Azonképpen a hit is ha cselekedetek nincsenek, meghalt önmagában. (Jakab 2:14-17).

A mi nyitó versünkben elmondja nekünk, hogy bizonyítsuk a mi hitünket. A valóságban ez az útja, hogy bizonyítsd a szeretetedet nem csak a szavakban, hanem bebizonyítván a te cselekedeteid által, úgy hívjuk, hogy a szeretet munkája. „Szüntelenül emlegetve a ti hiteteknek munkáját és a ti szeretetetek fáradozását és a mi Urunk Jézus Krisztus felől való reménységetek állhatatosságát, a mi Istenünk és Atyánk előtt.” (1 Tessalónika 1:3). Ez azt jelenti, hogy néha az a szeretet nem kényelmes, de neked akkor is szeretetben kell járnod. Mindazok, akiket szeretsz, lehet nem szeretnek téged vissza eléggé, de az sem számít, mert nincs olyan rész a Bibliában ami azt mondaná, akik szeretnek azokat szeresd viszont te is. Csupán azt parancsolja, hogy szeress.

Nos, ne keresd a viszonzást azért a jó dologért, amit azelőtt tettél. János 3:16 azt mondja „Úgy szerette Isten a világot…”; itt a bűnösök világára utal, azokra, akiket nem érdekli az Ő személye. Nem csodálatos és ösztönző tudni azt, hogy Jézus eljött, hogy meghaljon a bűnösökért, akik nem is akarták Őt? Ott a kereszten, amíg őket képviselte, ők átdöfték Őt, de az Ő válasza szeretetből fakadt. Azt mondta „… Bocsáss meg nékik Atyám, mert nem tudják, mit cselekszenek…” (Lukács 23:34). Te szeretni születtél, és a szeretet olyan valami, amit te tudatosan gyakorolsz. Te arra születtél, hogy szeress, hadd ne törje le semmi a te elkötelezettségedet a szeretetben járásban. Emlékezz, te nem azokat szereted, akik szeretnek téged, te ezt a Mester kedvéért teszed. Jézus a János 13:34-ben azt mondta „Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek, amint én is szeretlek benneteket, ti is így szeressétek egymást.” Szeretetben járni a bizonyítéka, hogy te igazi hívő vagy Krisztusban. „Erről ismertettek, meg hogy az én tanítványaim vagytok, hogy egymást szeretitek” (János 13:35).

Ima
Drága Mennyei Atyám, köszönöm a szeretetedet, és azt, hogy megosztod másokkal is ezt a leírhatatlan örömöt, és feltárod előttük Krisztus együttérzését a Jézus nevében. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 1 János 3:18; János 15:12; Jakab 2:15-17

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.