2013. június 2.

Pásztor Anita: A Nagyobb „Te”

Készítette: Balogh Mária

Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy amaz erőnek nagy volta Istené legyen, és nem magunktól való (2 Korintus 4:7).

Az Isten dicsősége az volt elraktározva benned, de nem azt jelenti, hogy ezt el kell rejteni. Isten álma az, hogy lásson téged, kutatni az elrejtett kincsek után tebenned „agyag edénybe” a Szellemtől, nos, a tied lehet az a leleplezett
dicsőség és megnyilvánulhat a világban.

Sokan úgy halnak meg anélkül, hogy a dicsőségest lelepleznék magukban. Ők élnek és meghalnak gyengeként, külső edényként csupán. Az egész világ látta őket, amint volt egy külső burkolat, amely befedte a dicsőségest, amely bennük volt.

De van egy nagyobb „te” belül, amit senki sem lát, és Isten álma az, hogy fedezd fel Őt és engedd ki onnan. Minden siker, győzelem, és dicsőség, ami csak lehet, az már mind ott van abban a nagyobb „te”-ben, ezért engedd ki a nagyságot, amely a szellemedbe be van kapszulázva.

Szóljál az Ige vonatkozásában, János kijelentette „Az igazi világosság eljött már a világba, amely megvilágosít minden embert” (János 1:9). Isten Igéje az egyedüli világosság, amely segíteni tud abban, hogy azt a nagyobbat felfedezd magadban. Azt a világosságot, amely megmutatja néked ki vagy te igazából, az a király, akinek meg van az ereje, hogy elrendeljen egy dolgot és azt meg is erősítse azt általad.

Igen lehet, hogy te követtél el tévedéseket és csalódtál is, nos, azt hiszed, te ismered magad és a korlátaidat, de te a rossz dolgokra nézel. Vedd le a szemed ezekről a korlátokról, és tekints Isten tükrébe (az Ő Igéjébe). Amint tekinted Isten dicsőségét tükör által, át változol Isten dicsőségének képére,amelyet nézel (2 Korintus 3:18). Minél jobban nézed ezt a képmást, annál jobban átváltozol, hogy azzá válj, amit nézel.

Ez a változás naponta megtörténik veled, amint tanulmányozod Isten Igéjét, és amint nézed a tükörbe azt a képmást az Isten tükrében és elmélkedsz azon minden nap. Elég hamar, az a látszólag gyenge, félénk, hiányos, korlátolt ember, aki mindenből kimaradt, lesz belőle egy dicsőséges, sikeres, erőteljes új ember.

Kezd el ma, hogy felfedezd a nagyobb „magad” belőled az Igét, ami leleplezi őt a számodra a világodban.

Megvallás
Én vagyok Isten dicsőségének ragyogása, szépsége és kegyelme.
Nem vagyok átlagos, tudatában vagyok az Isten természetfeletti életének bennem, ezért a nagyság, kiválóság és siker a szellememben vannak! És az én beszédeimmel és cselekedeteimmel még ma, én leleplezem a dicsőséget, erényt és tökéletességet az Istenséget elraktározva az én szellemembe, az én világomba!

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Példabeszédek 25:2; 2 Korintus 3:18
1 éves biblia olvasási terv: Lukács evangéliuma 23:50-24:1-12;
II. Sámuel könyve 7-8
2 éves biblia olvasási terv: Márk evangéliuma 6:30-44;
4 Mózes könyve 3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.