2013. június 17.

Pásztor Anita: A Bővölködés Szintje

Készítette: József Balogh

Szeretteim mindenek felett azért imádkozom, hogy gyarapodhassál és legyél jó egészségben, mint ahogy a lelked is gyarapodik. (3 János 1:2).

Isten akarata a számodra hogy mindenben bővölködj, Ő azt akarja, hogy kiváló és sikeres légy minden törekvésedben. Az Ő bővölködése a számodra mindent átfogó, Ő azt akarja, hogy bővölködj anyagilag, fizikailag, és szellemileg. Szemléljük meg a döntő szavakat a nyitó Ige versben. Először is azt mondja: „Szeretteim, kívánom mindenek felett hogy bővölködj…”. Ez az anyagi bővölködésre vonatkozik, te áldottá válsz itt ezen a földön.

Másodjára azt mondja „… és légy jó egészségben…” ez időben, Ő fizikai bővölködésre utal, ez van jelen a te testedben. Isten azt akarja, hogy isteni egészségnek örvendj, a nap huszonnégy órájában, az év háromszáz hatvan öt napján.

Harmadjára pedig azt mondja „… amint a te szellemed bővölködik…” ez időben a szellemi bővölködésre utal. Az anyagi, fizikai és szellemi bővölködésed, akkor lett tökéletessé, amikor Jézus meghalt és diadalmasan feltámadt az életre. Ezért hát, mint keresztény neked nem kéne szegénynek, betegnek vagy szellemileg hatástalannak lenned. Az élet, ami Krisztus által a te számodra elérhetővé vált, egy kiegyensúlyozott élet, egy dicsőséges élet az Igében.

Ha Istent nem érdekelné a te anyagi bővölködésed, miért mondta volna „… minden a tietek?” (1 Korintus 3:21). Miért tett volna téged az Ő örökösévé, és társörökössé Krisztussal? (Róma 8:17). Ha Őt nem érdekelné, hogy te Isteni egészségben élj, miért küldte el Jézust, hogy elvegye a mi gyengeségeinket, és hogy elhordozza minden betegségeinket? (Máté 8:17). Ha Ő nem akarná, hogy egy rezonáló és izgalmas életet élj igazságban és valódi szentségben, miért nevezne téged szentnek? (1 Thessalonika 5:27; Zsidók 3:1), és az Ő Igazságos természetét adta néked. (Róma 5:17).

Járj az Isten igazságában és tagadd, meg hogy elfogadj bármit, ami annak ellenkezője. A te anyagi, fizikai és szellemi bővölködésed az Isten ötlete, élvezd a Krisztusban lévő örökséged.

Ima
Drága Atyám köszönöm, hogy megáldottál engem minden áldással Krisztus Jézusban. Az életem be van töltve a Te jóságoddal, amint szolgállak téged igazságban, örömmel, békében, és szentségben, a Jézus nevében.
Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Efézus 1:3; 1 Korintus 3:21-23; Róma 8:17


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.