2013. június 17.

Dr-Kováts György: SZÓTÉR-6.

1Tim 2:15 Mindazáltal megtartatik a gyermekszüléskor, ha megmaradnak a hitben és szeretetben és a szent életben mértékletességgel.

A gyermekszülés nehéz helyzetére nézve is jó kimenekedést, jó megoldást, megmenekülést, megtartást, sikert, felépülést ígér az Ige. Erre a földi életre hat ki a szódzó. A megmenekülés a szülésből – mindenkié, aki hisz, szeret, és szent életben jár, mértékletességgel. A hit a megmaradás útja. Az Ige megígéri a megmentést, az Úr Jézus elvégezte a megmentést, a Szent Szellem munkálja belül, a szívben a megmentést – de te magad maradsz meg benne, a hit által. A hit megőriz. Benne tart az Ige üzenetében. Fontos, hogy megmaradj benne. Ha megmaradsz hitben és szeretetben, és szent életben, mértékletességgel, akkor megtartatsz a gyermekszülésben is.
Ez az Ige ígérete.

Tudatosságot igényel. Azt, hogy felmérd, hogy miről is szól Isten Igéje. Milyen helyzetre ígér megmentést. És mi a feltétel, amit szab hozzá.
Akarod betölteni?

Akkor őrizned kell magad – gondolkodásodat, beszédedet, viselkedésedet, az emberekhez való viszonyodat, hozzáállásodat, kapcsolataidat, döntéseidet, őrizned kell magad – hogy el ne tudjon valami távolítani a hittől és a szeretettől, és a szent élettől. Mert el akar távolítani. A megkörnyékező bűn, a kísértés, a Kísértő, ez a világ, minden, de minden azon van, hogy távol sodorjon téged Attól, aki meg tud tartani. A hitetlenség világában élünk. Mindig kérdőjeleket akar görbíteni a kijelentés – az Ige szava – mögé. Az önzés, az önsajnálat, az önközpontúság világában élünk. Mindig oda akarja irányítani a figyelmedet, magadra.

Mindig az a cél, hogy kihűljön a szeretet a sok gonoszság miatt, és a félelem foglalja el az életedet, önmagad féltése, az aggodalmaskodás, bármi, ami kiszorítja az önfeláldozó szeretetet. Ezért őrizned kell magadat, ügyelned kell magadra, és a tudományra, amit kaptál – az Isten Igéjére, és az Ige tanítására.

Őrizned kell magad, hogy megmaradj a szeretetben, és a hitben. Tudatosan a jót kell választanod, tudatosan az igével kell töltekezned, tudatosan ki kell mondanod, hogy mi a helyes, és tudatosan el kell határolnod magad mindenkor attól, ami gonosz, ami távol vinne a te Uradtól. Ekkor maradsz meg a hitben és szeretetben, szent életben mértékletességgel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.