2013. június 6.

Kenneth e. Hagin: Üdvözítve hit által

Kenneth e. Hagin tanítása A HIT EREDETE

Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez. Efézus 2,8.

Figyeld meg, az a hit, amely által üdvözülsz: nem tőletek van. Más szavakkal, nem természetes, emberi hit. Isten ajándéka! Ez megegyezik a Róma 12,3-mal, amely kijelenti: az Isten adta kinek-kinek a hit mértékét!

A keresztények mégis azt mondják: De nekem mégsincs hitem. Én mindig azt válaszolom erre: Akkor miért nem fogadod el az üdvösségedet? Aki üdvösségre jutott, annak van hite! Ugyanis nem lenne üdvössége hit nélkül.

Minden hívőnek van hite! A Biblia azt mondja, hogy van nekik! Sok keresztény azonban nincs tudatába annak, hogy neki is van hite, ezért nem használja azt a hitét, ami megvan. Isten ellen, a Biblia ellen és önmaguk ellen foglalnak állást, mivel állandóan arról beszélnek, hogy mennyire nincs hitük.

Isten szól hozzánk az Igéjében. Isten és az Ő Igéje egyek. Ha Isten Igéje mond valamit, akkor azt Isten mondja. Isten Igéje pedig azt mondja, hogy Isten már megadta neked a hit mértékét. Biztos, hogy ez isteni fajta hit, mert Istennek nincs másfajta hite!

Honnan jön a hit

Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által. Róma 10,17.
Hogyan ad Isten a bűnösnek hitet arra, hogy üdvözüljön? Elolvashatjuk együtt a rómaiakhoz írott levél 10. fejezetében, amely az üdvösségről beszél, és arról, hogyan kapunk hitet az üdvösségre. (Zárójelben vannak az én megjegyzéseim.)
De mit mond? Közel van hozzád az Ige, a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, amelyet mi hirdetünk. (Figyeld meg: Isten Igéjét a hit beszédé-nek nevezi. Mert ez építi fel a hitet. Ebből származik a hit azoknak a szívében, akik megnyitják magukat rá.) Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, üdvözülsz. Mert szívvel hiszünk a megigazulásra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre. Mert mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtarttatik. Mimódon hívják azért segítségül azt, akiben nem hisznek? (Most értsd meg ezt.) Mimódon hisznek pedig abban, aki felől nem hallottak? Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.? (Róm. 10,8?10. 13. 14. 17.)

Nem tudsz hinni hallás nélkül. A hit hallásból jön. Mit kell meghallanod? Isten Igéjét!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.