2013. június 12.

Kenneth e. Hagin: A hit mérhető

Kenneth e. Hagin tanítása A HIT EREDETE

Jézus pedig, amikor ezt hallá, elcsodálkozék, és monda az Őt követőknek: Bizony mondom néktek, még az Izraelben sem találtam ilyen nagy hitet. Máté 8,10.

Egy százados jött Jézushoz a beteg szolgája érdekében. Amikor Jézus azt mondta: Elmegyek és meggyógyítom őt. (Mát. 8,7), a százados azt felelte: csak szólj egy szót, és meggyógyul az én szolgám. (8. vers)
Jézus azt mondta neki: Eredj el, és legyen neked a te hited szerint (13. vers)
Tanítványaihoz fordulva pedig azt mondta: még az Izraelben sem találtam ilyen NAGY hitet. (10. vers) Ezek szerint lehetséges, hogy valaki nagy hitet fejlesszen ki.

Másfelől a kis hitnek a példáját láthatjuk, amikor Péter elkezdett süllyedni, azután, hogy már járt a vízen. Jézus megdorgálta Pétert, mondván: KICSINYHITŰ, miért kételkedtél? (Mát. 14,31)

Ha a hit lehet nagy és lehet kicsi, akkor a hit mérhető! Itt van néhány olyan Ige, ami azt bizonyítja, hogy a hit mérhető: Növekvő hit (2Thess. 1,3); gyenge hit (Róm. 4,19); gazdag hit (Jak. 2,5); hittel teljes (Csel. 6,5); teljes hit (Jak. 2,22); képmutatás nélkül való hit (2Tim. 1,5); hajótörést szenvedett hit (1Tim. 1,19); győzedelmes hit (1Ján. 5,4).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.