2013. június 20.

Dr-Kováts György: KÉSZSÉG A JÓRA...

Tegyen készségesekké titeket minden jóra, hogy cselekedjétek az ő akaratát, azt munkálván tibennetek, ami kedves ő előtte a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön örökké. Ámen. (Zsid 13,21.)

Ez csoda. Ez átformálás. Ez olyan változás, ami folyamatosan jellemez téged. „Készséges minden jóra…” – készen állsz arra, hogy MINDEN jót megtegyél, amit Ő elgondolt. Hogy cselekedd az Ő akaratát. Ez a Szent Szellem munkája benned.

Mivégből imádkozunk is mindenkor ti értetek, hogy a mi Istenünk méltóknak tartson titeket az elhívásra, és töltsön be titeket a jóban való teljes gyönyörűséggel, és a hitnek hathatós munkálásával. (2Thess 1,11.)

A jóban való teljes gyönyörűség – amikor kedvedet leled abban, amit Ő gondolt el. Ez a „gyönyörűség” az „eudokia” a görög nyelvben. Egy olyan döntés, és egy olyan meggyőződés, ami Isten jó akaratával, jótetszésével találkozik. Ez is csoda. Ez is az Úr Jézus Krisztus teremtő munkája benned. A Szent Szellem átformáló munkássága nyomán.

Köszönt titeket Epafrás, ki ti közületek való, Krisztusnak szolgája, mindenkor tusakodván ti értetek imádságaiban, hogy megállhassatok tökéletesen és teljes meggyőződéssel az Istennek minden akaratában. (Kol 4,12.)

„Tökéletesen és teljes meggyőződéssel Isten minden akaratában” – ez is Isten munkája benned. Mit tehetsz érte? Imádkozol. Akarod, hogy az Úr véghezvigye, átadod Neki bensődet, igényled, hogy formáljon, kéred, (testvéreidet is kéred, hogy imádkozzanak érted), és engeded, hogy az Ige áthasson. Ahogy odaadod magad az Igére, az Úr elvégzi benned. Csoda lesz, csoda, minden pillanatában, ahogy előrejut, ahogy kibontakozik. Nem hagy el, nem maradsz magadra, mert Ő akarja ezt, és végezni is fogja benned.


Légy áldott, ahogy ez végbemegy, és légy gyümölcsöző, ahogy Isten minden akaratában megállsz, és gyönyörködsz a jóban, s készséges vagy a jóra. Legyenek áldottak, akik körülötted élnek, és mindezt észreveszik abból, ahogy élsz és cselekszel. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.