2013. június 15.

Dr-Kováts György: JÉZUS A SZABADÍTÓ-4. (folytatás a szabadság megtartásával kapcsolatban)

Van még két terület:

4./ A Szent Szellemmel beteljesedünk. Ő be akarja tölteni a tanítványok életét. Ez megtörténik kézrátétel által, tudatos kérés és elfogadás által, dicsőítés közben, az Isten Igéjének kimondása, megtanulása, imádkozása – megvallása – közben, hálaadás közben, amikor akármi történik, „csakazértis” hálát adunk az Úrnak, másokkal való együtt imádkozás közben. Több féleképpen is. (Ld. Ef 5,18-20.) De nagyon fontos, hogy betöltsön, mert akkor nem lesz helye a gonosz szellemnek, ami az érzelmi ingatagságot szereti kihasználni – sértődést, duzzogást, meg nem bocsátást, haragot, félelmet, depressziót (ez már maga a gonosz szellem munkája, sok esetben), és a kívánságokat (paráznaság, mámor utáni vágy, lustaság, stb.). Ha a Szent Szellemmel teljes vagy, ezek elgyengülnek az életedben, és nem tud elkapni az ördög kihasználva ezek réseit.

5./ Egy másik: a „dolog” sokszor odavonzza az ellenséget. Amit használtál korábban, maga ténye is, hogy ott van, a közeledben, visszahozhatja az ellenség munkáját.
Pl. R.Bonnke afrikai misszióin, amikor megtérnek az emberek, a kabbaláikat, fétiseiket, „megáldott” (varázsolt) eszközeiket, pl. karkötők, láncok, amulettek, stb. és a varázsláshoz, jósláshoz, spiritizmushoz, okkult gyógyításhoz használt eszközeiket összehordják, bedobják egy erre kialakított vashordóba, és meggyújtják. Ha nehezen égnének, benzinnel is besegítenek. Láttam egy filmen, ahol tíz ilyen hordó tartalma égett egyszerre, egymás mellett. Az emberek pedig szabadon és boldogan körültáncolták azokat. Az Úr dicsérete, ereje, és a Szent Lélek kiáradása párhuzamosan történt ezeknek a dolgoknak az elvetésével.

Ezek persze pénzbe kerülnek. Az okkultizmus drága dolog – asztrólógiai tanfolyam, jóga, könyvek, eszközök, eljárások – sokba kerülnek. De a szabadság többe került a te Megváltódnak. „Nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon, váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből, hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen Bárányén, a Krisztusén.”

Ha ott maradnak a „dolgok”, sok esetben ott marad a kötelék is. Néha tudatosan ellene kell mondani, tenni azoknak, amiket korábban kimondtak rád, vagy tettek veled – pl. ingázáskor, vagy okkult gyógymódok kapcsán – hogy felszabadulj. Az Úr már elvégezte a kereszten – de ezt gyakorlatba a hit által tesszük, a hit cselekedeteivel, ahogy az Úr mutatja. Néha elég, ha szólsz. Néha parancsolni kell a hit által, Jézus nevében. Néha megkenni olajjal. Máskor mást kell tenni – de a dolog is akadály lehet. Lehet, hogy le kell venni – gyűrűt, láncot, vagy egyebet, amit „megáldottak”, (varázslást végeztek vele kapcsolatban), el kell dobni, vagy el kell égetni pl. az amulettet, stb.

Az Ószövetségben olvassuk, hogy „még az aranyat se kívánd meg róla”, mármint a korábbi kultuszhelyeken felállított bálványszobrokról, döntsd le őket, ne tudakozz arról, hogy tisztelték isteneiket, hogy ne fertőzzön meg téged, és utódaidat.

Jósiás királyról kifejezetten prófécia hangzott el, azzal kapcsolatban, hogy egy nap a sokak botránkoztatására felállított bálványoltárt meg fogja „szentségteleníteni”, vagyis ellensúlyozza majd azt, amit tettek a korábbi generációk során az ördög szolgálatában. Meg is tette a maga idejében.

Az Újszövetségben az Acs 19-ben olvassuk, hogy az Efézusban élő keresztények, egy felismerés során rájöttek, hogy nem elég szóban odafordulni az Úr Jézushoz, hanem meg kell bánniuk, amit az ördög szolgálatában tettek korábban, és el kell határolniuk magukat az okkult cselekedetektől. Összehordták a varázsláshoz használt eszközöket, könyveket és egyéb írásokat, s elégették ezeket. Az árukat is említi Lukács evangélista: 50.000 ezüstpénz értékről ír. Ez nagyon sok pénz volt akkor is: kb. 150.000.000.- forintnak felel meg mai áron. (Van számítás, ami szerint csaknem félmilliárd lehetett.)

Az Úr fontosabb. Ennyi a komment. És a szabadság, amit az Úr Jézussal átélsz, és a védelem, és a biztonság, hogy az ördögnek nem lehet feletted hatalma, fontosabb, és többet ér. Ennyi.

Ha valakinek a pénz a fontosabb, akkor az ördög elkapja. Ld. Bálám történetében. Az Úr mondta, hogy ne számítson neki, és ne menjen, ne átkozzon, de ő addig nyüstölte az Urat, hogy végül engedett neki (mármint az Úr, Bálámnak) – azonban ez nem lett áldására. Hiába áldott átok helyett, később mégis, mivel a pénz elbódította, gonosz tanáccsal látta el a moábitákat, akik kivitelezték a tervet, és tőrbe ejtették Izráelt. Bálám pedig rossz végre jutott. A pénz becsapta. Vagyis az ördög a pénz útján.
A szabadság többet ér.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.