2017. szeptember 4.

Napi Gondolatok Reinhard Bonnkétól

 A nagy ünnep utolsó napján minden szempár a vízzel és borral teli aranyedényre szegeződik. A papok készen állnak, hogy kiöntsék az italáldozatot az Úr előtt. Egy erre kiválasztott pap magasba emeli a napfénytől csillogó edényt, és úgy tűnik, egy pillanatra megáll az idő. Néma csend száll a sokaságra, miközben mindenki feszülten várja, hogy meghallja a szent víz csorgásának hangját, amint az oltár bronz serpenyőjébe öntik.
És ekkor valami félbeszakítja a csendet: egy hang, amelyet évezredek óta nem hallottak már. Egy hang, amelybe beleborsódzik a hátuk. Ez a hang Jézus Krisztusé, az Isten Fiáé. Ő volt az Ige, aki a kezdet kezdetén szólt, és létre szólította az eget és a földet. Most pedig itt van a jeruzsálemi templomban, feláll, és meghirdeti királyi, sőt isteni rendeletét, Isten munkálkodásának egy új korszakát:
Aki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék. Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondja, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek” (János 7:37-38).

Ez a rendelet van érvényben továbbra is. Gyertek, és igyatok!
 REINHARD BONNKE










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.