2017. augusztus 24.

Paul White: Hidd el, hogy meglátod az Úr jóságát

27,13 De én hiszem, hogy még meglátom az Úr jóságát az élők földjén.
27,14 Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban! (Zsoltárok)

Biztosak lehetünk benne, hogy válaszaink Jézus személyében találhatók. Nem Nála van a válasz, hanem Ő Maga a válasz!

Nekünk, hívőknek van egy biztos, fix pontunk a horizonton, hogy szilárdak maradhassunk akkor is, ha hullámok dobálják a hajónkat. Mivel tudjuk, hogy Isten szeret minket, és törődik velünk, még a nehéz időkben is hisszük, hogy meg fogjuk látni jóságát az életünkben.

A remény azt jelenti, hogy bizakodva várjuk a jót. Amikor reménykedünk, akkor bizakodva várjuk, hogy Isten a javunkra munkálja a dolgokat. Dávid is ezt énekelte meg zsoltárában. Nem állítja, hogy már látja a jó dolgokat, hanem azt, hogy hiszi, hogy meg fogja látni azokat. Bizakodva várja a jót. Hite horgonyát Isten azon képességébe vetette, hogy jót tud kihozni a rosszból. Dávidnak nem volt szüksége arra, hogy lássa a változást, anélkül is hitte, hogy bekövetkezik.

Ha egy ószövetségi szentnek lehetett ilyen hite, akkor egy újszövetségi szentnek mennyivel inkább? Dávidnak nem volt abban a kiváltságban része, hogy Krisztus természetével rendelkezhetett, vagy a kereszten bevégzett munkájának a győzelmében élhetett. Mégis hitte, hogy Isten meg tud és meg is fog tenni mindent. Annyira bizakodó volt, hogy ezt a tanácsot adta nekünk: „Várj az Úrra, légy bátor szívű, és Ő meg fogja erősíteni a szívedet, azt mondom, várj az Úrra!" (Zsoltárok 27:14, angolból fordítva).

Hidd el, hogy meg fogod látni a jót, még ha a körülmények nem is ezt mutatják. A hegyeink akadályokat jelentenek számunkra, de Isten számára semmi. Bízz Benne, hogy Ő jó, és meg akarja mutatni neked a jóságát az élők földjén.

Paul White
                                                                      Magyar fordítás: ahitatok.hu


https://www.ahitatok.hu/mik-azok-a-cookiek/91-epito-gondolatok/paul-white/405-hidd-el-hogy-meglatod-az-ur-josagat.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.