2015. július 31.

Pastor Chris: Ragadd Meg A Megbocsátást

Készítette: Zoltan Berki

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól (1 János 1:9).

A Biblia azt mondja az Efézus 1:3-ban, hogy Isten minden szellemi áldással megáldott minket a mennyei helyeken Krisztusban. A megbocsátás az egyik ilyen szellemi áldás, amit kaptunk Jézus Krisztusban. Isten már elérhetővé tette a megbocsátást számodra; azt akarja tőled, hogy megragadd, amikor szükség van rá; csak fogadd be ezt. Ez különbözik attól, amikor Istent kérjük arra, hogy bocsássa meg a bűnt. Nem kell folyamatosan kérned a megbocsátást újra és újra ugyan azért a dologért, csak fogadd be a megbocsátását és cselekedd meg a hitedet.

A megbocsátás görög megfelelője az "Aphiemi", ami szabadságot jelent vagy azt, hogy hadd múljon el. Ezért az Atya a te bűntől való szabadságodra összpontosít. Ez alatt nem a bűn kötelékétől való szabadságot értem, hanem a bűn elkövetésétől való szabadságot. A bűn és sötétség kötelékéből már átkerültél Isten Fiának királyságába, amikor újjászülettél. Nem vagy bűnösnek nyilvánítva, fel vagy mentve és szabad vagy.

Az Apostolok Cselekedetei 26:17-18 további betekintést ad Isten megbocsátásról való ötletére. Az Úr adott Pál Apostolnak egy üzenetet a pogányok számára, hogy megnyissa a szemüket: "...és hogy a sötétségből a világosságra és a Sátán hatalmából Istenhez térjenek, hogy a bennem való hit által bűneik bocsánatát vegyék, és a megszenteltek között osztályrészt nyerjenek." Vedd észre a kiemelt "befogadni" szót, ami a görög "lambano"-ból ered, ami azt jelenti "birtokba venni", megfogni valamit és kisajátítani.
Mint ahogyan nem kell kérned az örökséged Krisztusban, mivel ez már a tiéd, a megbocsátás is neked adatott az Evangélium által. Úgy, ahogy befogadod az örökségedet, ugyanúgy tudod befogadni a megbocsátást, mivel a vers, amit olvasunk ezt mondja: "hogy a bennem való hit által bűneik bocsánatát vegyék, és a megszenteltek között osztályrészt nyerjenek."

Amikor valamit elrontottál, ne gondolkozz, hogy mitévő legyél, vagy azon, hogy Isten megbocsátott-e vagy sem, fogadd be ("lambano") a megbocsátást. Mondd ezt: "Atyám elismerem, hogy amit tettem az rossz és befogadom a megbocsátást a Jézus nevében."

Ima
Atyám, köszönöm Jézus vérét, ami az üdvösségemért és a bűntől való teljes megszabadulásomért beszél. Örvendezek, mert tudom, hogy a bűnnek nincs hatalma fölöttem, mivel Jézus Krisztus meghalt értem és feltámadt az életre, az én megigazulásomra, ezzel felmentve engem a bűn minden adósságától és ítéletétől most és mindörökké a Jézus nevében. Ámen.

További Tanulmányok:Zsidó 4:16; 1 János 2:1





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.