2015. április 25.

Pastor Chris: Az Ő Címkéje Van Rajtad!

Készítette: Zoltan Berki

Mert az Ő [saját] keze munkája (az Ő alkotása) vagyunk, teremtetvén Krisztus Jézusban [újjászületve] jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített (eltervezett) az Isten számunkra [az ösvényt, melyet Ő időben előkészített], hogy azokban járjunk [jó életet éljünk, melyet Ő készített elő, és kész számunkra, hogy éljük] (Efézus 2:10 Amplified).

Isten címkéje rajtad van. Ezt értette Pál Apostol azalatt, amikor ezt mondta, mi vagyunk "Isten alkotása"; vagyis az Ő keze munkája. Például, az iOS készülékeken rajta van az Apple címke, jelezve, hogy az az Apple Cég "alkotása" vagy "keze munkája." Vannak Android eszközök, melyeken megjelenik a Samsung címke, jelezve, hogy az Samsung gyártmány. Ugyanígy, rajtad is van egy címke, mint Isten keze munkája; a címke pedig az Ő neve. Isten saját alkotása vagy, hiba nélkül létrehozva. Úgy lettél teremtve, hogy tökéletesen és kiválóan működj az életben.

Kiválóságra lettél kiművelve most, hogy újjászülettél. Isten hitelesített téged, mint sikert. Figyeld meg ismét, mit olvastunk a fenti igeversben: "Mert az Ő [saját] keze munkája (az Ő alkotása) vagyunk, teremtetvén Krisztus Jézusban [újjászületve] jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített." Ne csak úgy cselekedj, hogy a mennyei Atya természete van benned, hanem úgy, hogy a címkéje is rajtad van.

Ugyanez a címke volt Jézuson is, amikor a földön járt. Az Apcsel 10:38 azt mondja, "A názáreti Jézust, mint kené fel őt az Isten Szent Szellemmel és hatalommal, ki széjjeljárt jót tévén és meggyógyítván mindeneket, kik az ördög hatalma alatt voltak; mert az Isten vala ő vele."

Ugyanez igaz a mai napra is! Fel lettél kenve Szent Szellemmel és erővel jó cselekedetekre. A "Jó Cselekedetek" Isten dicsőségének kinyilatkoztatását jelenti és az Ő akaratának – az Ő igazságosságának – megalapozását a földön; lelkeket nyerni és kihozni az embereket a sötétségből az Ő csodálatos világosságába. A szomszédságodban, otthon, a munkahelyeden, az iskolában – bárhol találod magad – hidesd az Evangéliumot, gyógyítsd a betegeket, űzd ki az ördögöket, tisztítsd meg a bélpoklosokat és keltsd fel a halottakat. Te vagy az, aki magán hordozza Isten címkéjét ezen a világon, a mai napon.

Megvallás
Isten címkéje van rajtam, mert az Ő alkotása vagyok, teremtve Jézus Krisztusban jó cselekedetekre. El lettem rendelve, hogy jót cselekedjek. Ezért, ahogy ma elindulok, hogy jó dolgokat tegyek, az életem megtelik Isten jóságával és kegyelmével, a Jézus Nevében. Ámen.

További Tanulmányok: 1 Péter 2:9; Titusz 2:14




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.