2013. szeptember 2.

Joseph Prince: Számítasz Istennek!

…a maga juhait pedig nevükön szólítja. (János 10,3)

Szoktad néha azt érezni, hogy csak egy arc vagy a tömegben, vagy csak egy szám a rendszerben? A TB számunk, vagy az adószámunk alapján azonosítanak minket. Sokszor az orvosnál is a sorszámunk és nem a nevünk alapján szólítanak minket. Hogyha emberi méltóságodtól megfosztva érzed magad egy személytelen világban, akkor az ördög elérte a célját; ő azt akarja, hogy pont így érezz, hogy senkinek sem számítasz, főként nem Istennek.

De igenis számítasz Istennek! Ő a neveden szólít. Pontosan tudja min mész keresztül, és mi bánt. Lát téged és gondja van rád. Ugyanúgy törődik veled, mint ahogyan földi élete során törődött az emberekkel, akikkel találkozott.

Érted is meg fogja azt tenni, amit a samáriabeli asszonyért megtett. Volt egy rövidebb út Júdeából Galileába, de a Biblia azt mondja:

4,4 Samárián kellett pedig átmennie (János).

Vagyis, Jézus szándékosan a hosszabb utat választotta, hogy találkozhasson az asszonnyal, aki már régóta keresett valamit, ami az életét megelégítené. Ennek az asszonynak öt férje volt már, de akivel együtt élt, az nem volt a házastársa. Világosan látható, hogy a dolgok nem alakultak éppen jól az életében. Valószínűleg válaszok után kutatott és megelégedésre vágyott, és biztosan szégyellte magát az elrontott kapcsolatai, valamint a jelenlegi életvitele miatt.

Azonban, mindezek ellenére Jézusnak számított! „Samárián kellett pedig átmennie” hogy szolgálhasson feléje. És miután az asszony találkozott a tökéletes Emberrel, teljesen átalakult. Már nem szégyenkezett az emberek előtt, elment a városba és beszélt nekik Jézusról. (János 4:28-29)

Jézus nagy utat tett meg a mennyből, hogy eljöjjön érted. Igenis számítasz Neki! Azért jött, hogy életet adjon neked, megelégítő életet. „Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek” (János 10:10). Nem csak egy arc vagy a tömegben, vagy csak egy szám a rendszerben. Nem! Ő név szerint ismer téged és személyes, rád szabott szeretettel szeret. Lehet bármilyen nagy zűrzavar az életedben, Ő akkor is találkozni akar veled, átformálni és betölteni a szükségeidet.

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu


http://www.ahitatok.hu/joseph-prince/56-szamitasz-istennek.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.