2013. június 21.

Változás

Készítette: Krisztus Szeretete Egyház

Mert Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség nem használ semmit, hanem az új teremtés.
- Galata 6,15.

Mert (most már) sem a körülmetélkedésnek nincs semmi jelentősége, sem a körülmetéletlenségnek, hanem (kizárólag) az új teremtésnek (az újjászületés és a Krisztus Jézusban, a Messiásban való új természet eredményének).
- Galata 6,15. (Amplified)

Az első, amit a dzoé az emberben elvégez az, hogy megváltoztatja a természetét. Megváltoztatja a szellemét. A dzoé új teremtménnyé teszi. Minden újjá lesz a belső emberében, vagyis a szellemében. Amit ennek az új embernek, vagyis új teremtménynek kell megtennie az az, hogy a belső emberének engedje át az irányítást. Amikor mi hívők átengedjük a szellemünknek az irányítást, Isten bennünk lévő életének engedjük meg, hogy irányítson minket. Az emberek meglátják Isten bennünk lévő életének hatásait. Meglátják a változásokat a szokásainkban, a viselkedésünkben, beszédünkben és így tovább. A bűnözőkből törvénytisztelő állampolgárok lesznek. A tolvajból becsületes ember. A részegesből józan életű. A prostituált erkölcsössé válik. Nincs reménytelen eset! Amikor ez a a dzoé-élet kerül az emberbe, egy újfajta szeretet — az agapé — tölti be. És ha a hívő megengedi, hogy ez a szeretet uralkodjon felette, megsemmisíti a családi viszályok okát: lerombolja az önzést.

Megvallás: Én új teremtmény vagyok. A szellemem részesedett Isten életéből és természetéből. Isten maga a szeretet. Megengedem, hogy az Ő élete uralkodjon felettem, hagyom, hogy az Ő szeretete uralkodjon felettem.
Kenneth Hagin:Hitünk tápláléka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.