2013. június 2.

Szentek? Kik ők?

Erősítse meg a szíveteket és tegye feddhetetlenné a szent életben, a mi Istenünk és Atyánk színe előtt, amikor a mi Urunk Jézus Krisztus eljön minden szentjével együtt. (1Thess 3:13)

Akiket a katolikus egyház annak tart? Szent Ágoston? Assissi Szent Ferenc? Félreértés ne essék, nem támadni akarom a katolikus egyházat vagy katolikus testvéreinket ezzel a néhány sorral, de a Biblia nemcsak néhány emberre vonatkoztatja a szent kifejezést.


Azt jelenti e szó, hogy Isten számára elkülönített. Ez pedig nemcsak egy igen szűk részét érinti az emberiségnek. Ebben ugyanis benne vagy te is, és én is. Lehet, hogy alapjában véve az általánosan vett szóhasználat szerint nem tartjuk magunkat szentnek, de igei értelemben azok vagyunk, ha él bennünk a Krisztus és az Ő akaratát keresve éljük egyszerű életünket. Bízd az Úrra önmagad, engedd, hogy Ő vezessen utadon, akkor te is Jézus szentjei közé soroltatsz…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.