2013. június 5.

Pásztor Chris: Te Az Ő Kis Világa Vagy…A TE „KIS VILÁGODBAN”

Készítette: Berki Anett:

Azzal lett teljessé a szeretet köztünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert amint Ő van, úgy vagyunk mi is e világban. (1 János 4:17).

A Zsidók 1:3 elmondja nekünk, hogy Jézus Krisztus az Atya kiábrázolódása. Azt jelenti, hogy Ő a tökéletes lenyomata, és képmása az Atyának. Amikor Ő a földön járt, Ő volt az Atya akaratának kiábrázolódása, és kifejezője az Ő jóságának és igazságosságának. Ő volt a kifejezője az Atya természetének és jellemének, és ez a mi elhívásunk a mai napon, mi az Ő akaratának és természetének a kifejezői vagyunk.

Efézus 4:24 azt mondja „És öltözzétek fel az új embert, (ez a te új
természeted) mely Isten szerint (ez azt jelenti az Isten képére) teremtetett
igazságban és valóságos szentségben.” A bővített változat azt mondja „..
Felöltözvén az új természetet (a megújult embert) amely Isten képére teremtetett (Isten képű) igazságban, igazságosságban és szentségben.”

Isten azt akarja, hogy a te igazi természeted tudatában járj. Amint mondja
igazságosságban és szentségben, ez az Atya akaratának és természetének a kifejezője mindenhol, minden ügyben, és helyzetben! Neked bizonyságainak
hordozójává és szólójává kell válnod, az Ő jóságának és méltányosságának,
személyiségének kifejezőjévé. Ez jelenti azt, hogy te az Isten kis világává váltál a te kis világodban, hogy kifejezed Őt mindenhol, a te korszakodban, a te közvetlen környezetedbe. Amikor te ezt megérted, mint létezésed célját, a te
életed egy véghetetlen határtalan örömmé válik.

Te elhívattál és kiküldettél Istentől, hogy kinyilvánítsd és kezeld az Ő akaratát, célját, és jellemét a te világodban, az igazságosság ajándékán keresztül.
Mi nem csak az átvevőivé váltunk az Ő jóságának, hanem annak osztóivá is. „Ti
pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, Isten tulajdon népe
vagytok, hogy hirdessétek annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az Ő
csodálatos világosságára hívott el titeket.” (1 Péter 2:9).2

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy a Te jóságodnak befogadójává és annak kiosztójává tettél engem. A Te kegyelmed által, és az igazságosság ajándéka gyanánt, kimutatom a Te csodálatos tetteidet és megjelenítem a Te csodálatos erényeidet, és tökéletességed a világomban a mai napon a Jézus nevében.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Efézus 3:8-10; Zsidók 1:1-3
1 éves biblia olvasási terv: János Evangéliuma 9;
2 Királyok könyve 4-5
2 éves biblia olvasási terv: Márk Evangéliuma 11:27-33;
4 Mózes könyve 23



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.