2013. június 8.

Pásztor Chris: Oktasd A Szellemed Az Igével

Készítette: József Balogh

Az embernek szelleme az Úrtól való szövétnek, megvizsgálja a szívnek minden rejtekét. (Példabeszédek 20:27).

Az ember szellemében történő tevékenységek többnyire irányítják az életét. Mindenképpen az, hogy sikeres leszel vagy sem az életben attól függ, mi zajlik a szellemedben, mert a szellemedből indul ki minden élet.(Példabeszédek 4:23). Amint irányítod az utad az életben, fontos hogy az Igével képezd a szellemed, hogy legyen biztos kalauzod.

A negatív gondolatok és ötletek (a bukás gondolata, gyengeség, gonoszság, betegség, és bűn) lehet, hogy az eszedbe ötlenek, de ameddig az Isten Igéje lakozik benned gazdagon, képes leszel minden negatív gondolatot foglyul ejteni, hogy engedelmeskedjen az Igének (2 Korintus 10:5). Az egyik módja, hogy elérd, az elmélkedés. Az által, hogy elmélkedsz az Igén, felgerjeszted a szellemed.

Prédikátorok 3:11 azt mondja „… Az egész világ, az örökkévalóság ott van a szívedben „…….sőt az örökkévalóságot is az ember szíve elé tárta”. Ennél fogva a te szellemed egy végtelen tartája az áldásoknak és jó dolgoknak. A Lukács 6:45-ben Jézus azt mondja „A jó ember az ő szívének jó kincséből hoz elő jót, és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincséből hoz elő gonoszt, mert a szívnek teljességéből szól a száj”. Ezért a te szellemed az áldások végtelen tartálya. Bármire van szükséged, az már megvan neked ott a szellemedben, hozd elő azt onnét a szellemedből. Te elő tudsz hozni örömöt, sikert, bővölködés, egészséget, és jólétet a belsődből, azáltal, hogy megtanulod a te szellemed felgerjeszteni az Isten Igéjével.

A 2 Korintus 4:7 azt mondja „Ez a kincsünk pedig cserépedényben van, hogy amaz erőnek nagy volta Istené legyen és nem magunktól való.” Nézz befelé, minden amire szükséged van a te kincses készletedben van, a szellemedben, hozd elő azokat.

Ima
Drága mennyei Atyám, a Te Igéd bölcsességben részesíti a szellemem és megújítja az elmém, hogy a Te szinteden gondolkodjam, olyan gondolatok, amelyek következetesek a Te örökkévaló céloddal és akaratoddal az életemre vonatkozóan. A szellememből jó dolgokat hozok elő a mai napon, a Jézus
nevében. Ámen.


TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Példabeszédek 4:20-22; 1 Timóteus 4:15

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.