2013. június 11.

Pásztor Chris: A Hit Birodalma

Készítette: Berki Anett  

Mert mindaz ami Istentől szültetett, legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.(1 János 5:4)

Zsidók 11:1 meghatározza a hitet, mint „.. a reménylett dolgok valóságát, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.” A hit a nem látott dolgokról való meggyőződés, ismeretlen, felfoghatatlan a természetes elme számára. A módja, hogy összekapcsolódj a láthatatlan valóssággal a mi örökkévaló Királyságunkkal hit által lehet.

Jegyezd meg a hit meghatározását „a reménylett dolgok valósága…. ” nem a reménylett dolgok elképzelése. A hit küzdőterén, te nem csupán próbálkozol vagy remélsz, hogy bármit is megkapj, hanem te birtokosa vagy, mester a körülmények fölött.

Nézz Jézusra, és ahogyan Ő élt és kifejezte magát ebben a világban, Ő teljes győzelemben élt, uralomban, és tekintélyben. Egyszer felkelt a vihar, Ő és tanítványai ellen, amikor egy csónakban utaztak. Amikor azok már a félelemtől kiáltottak, Jézus  egyszerűen megdorgálta a gomolygó vihart. A tanítványok megteltek rémülettel azt mondták egymásnak, „Kicsoda ez az ember, hogy a szelek és a tenger hallgatnak reá?” (Márk 4:41).

Máté 14 azt mutatja, hogy Jézus járt a vízen, úgy mint ha az szárazföld lenne. Ő átlépte a természet törvényét. Ő egy magasabb szintről működött, a hit birodalmából. Versengj Jézussal, Ő annyira más volt. Ő a győztes nyelvezetét
szólta. Ő mindent ellenőrzése alatt tartott, ezt az életet akarja, hogy éljük, egy élet, ahol te uralkodsz, mint egy király, és nyugalomba tudsz lenni a zűrzavar
közepette is.

Ima
Drága mennyei Atyám, én teljes uralomban élek, mert a hitem győztes, amely legyőzte a világot. Én reád helyezem a gondjaim és aggodalmaim, mert meg vagyok győződve, hogy Te képes vagy túlcsorduló módon adni a fölött, mint amit én valaha is el tudnék kérni vagy gondolni, a Jézus nevében. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 1 János 4:4; Máté evangéliuma 6:25
1 éves biblia olvasási terv: János Evangéliuma 8:12-30;
1 Királyok könyve 20-21
2 éves biblia olvasási terv: Márk Evangéliuma 10:46-52;

4 Mózes könyve 20

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.