2013. június 21.

Milyen a kapcsolatod Istennel?

...nem a magam akaratát keresem, hanem az Atya akaratát, aki elküldött engem." (János 5:30 NKJV)

Isten azt szeretné, ha olyan kapcsolatod lenne vele, amilyen Jézusnak volt. Ezt a kapcsolatot három dolog jellemzi. A következõ néhány napban nézzük meg, mi ez a három dolog. Elõször: közvetlenség, bensõségesség. Jézus azt mondta: Mert az Atya szereti a Fiút, és mindent megmutat neki, amit õ tesz" (János 5:20).

Sok emberrel találkozol egy nap alatt, de a szíved titkait csak azokkal osztod meg, akikben bízol, akikkel közeli kapcsolatban vagy. Nos, mennyire állsz közel Istenhez? Elég közel vagy Hozzá ahhoz, hogy meghalld, ha szól hozzád? Elég közel ahhoz, hogy észrevedd, ha olyat tettél vagy mondtál, ami elszomorította Õt? Elég közel ahhoz, hogy érezd jelenlétének melegét? Valójában annyira vagy közel Istenhez, amennyire vágysz rá, amennyire eltökélted magad rá, amennyire fegyelmezed magad rá.

Semmi sem születhet meg, amíg két ember igazán közeli intim kapcsolatba nem kerül egymással, az intimitás pedig erre a szóra alapul: vágy". Mennyire vágysz Istenre? Dávid azt mondta: Ó Isten, te vagy Istenem, hozzád vágyakozom! Utánad szomjazik lelkem..." (Zsoltárok 63:2).

Vágysz Isten házába? Dúslakodnak házad bõségében, örömöt árasztasz rájuk, mint patakot" (Zsoltárok 36:9).

Vágysz Isten Igéjére? Az õ ajakinak parancsolatától sem tértem el; szájának beszédeit többre becsültem, mint életem táplálékát" (Jób 23:12 Károli).


www.maiige.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.