2013. június 17.

Milyen a kapcsolatod Istennel?

...nem a magam akaratát keresem, hanem az Atya akaratát, aki elküldött engem." (János 5:30 NKJV)

A harmadik dolog, ami Krisztusnak Atyjával való kapcsolatát jellemzi, az engedelmesség. Jézus ezt mondta: ...ahogyan tõle hallom, úgy ítélek; és az én ítéletem igazságos, mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak az akaratát, aki elküldött engem." Jézus nem mérlegelte, még csak nem is vette fontolóra a saját akaratát semmilyen ügyben. Ehelyett egyetlen dologra összpontosított: arra, hogy Atyja akaratát cselekedje, se többet, se kevesebbet. Figyeld meg ezeket a szavakat: ahogyan tõle hallom"! Amikor meghallod, hogy mit mond Isten, a beszédnek vége, most már a cselekvés ideje jött el. Isten nem fogja meggondolni magát, tehát neked kell áthangolnod a gondolataidat, és neked kell „program szerint" haladnod.

Ha Jézust teszed életed urává, három alapvetõ jogodat feladod:

a) Nem te döntesz többé arról, hogy mekkora áldozatra vagy hajlandó, hogy valami mennyibe kerül neked;

b) Nem te döntesz arról, hogy akarata hová visz;

 c) Nem te döntesz arról, mennyire fog mindez megváltoztatni. Ahhoz, hogy olyan kapcsolatod legyen Jézussal, mint amilyen neki volt az Atyával, nos, annak ez az ára! Azt mondod: Ez nagyon sokat kíván tõlem." Igaz, ám ugyanakkor nagyon meg is véd.

Amikor Isten azt mondta Izráel népének, hogy tegyenek meg valamit, azt is megmondta, miért: ...hogy jó dolgod legyen..." (ld. 5Mózes 5:33; 6:3; 12:28).

Isten nem akarja megnehezíteni az életedet, nem akar görcsössé tenni, nem akar kényszerzubbonyt adni rád. Õ olyan Atya, aki a legjobbat akarja gyermekeinek. Hát nem ez minden szülõ vágya? Ha tehát engedelmességben jársz, akkor az Istentõl való legjobbat fogod kapni.

www.maiige.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.