2013. június 7.

Kenneth e. Hagin A hit beszéde

Kenneth e. Hagin tanítása A HIT EREDETE

De mit mond? Közel van hozzád az Ige, a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, amelyet mi hirdetünk” Róma 10,8.

Isten Igéje a hit beszédének neveztetik.
A hit tényeken alapul Isten Igéjének a tényein. A hitetlenség teóriákon alapul. Én így határozom meg a teóriát: A teória olyan feltételezés, ami a vitatott téma ismeretének a hiányából fakad. Sok egyház azért van tele hitetlenséggel, mert túl sok teóriát hallottak.

A hitetlenség lelkülete került túlsúlyba a szolgálatokban; a szegény, drága nyáj meg csupán annak a terméke, amit lelkipásztoraiktól hallottak prédikálni. Igazában úgy tudunk a legjobban segíteni az embereknek, ha megmondjuk nekik, hogy mit mond a Biblia. Azt adjuk nekik, amit Isten Igéje mond, nem pedig azt, amit ember mond.

Az ember tévedhet, Isten sohasem téved. Nem számít, hogy milyenek a körülmények, nem számít, hogy mi történt az életedben.  Isten Igéjének van mondanivalója azzal kapcsolatban. Tudd meg, mit mond Isten Igéje! A hit jönni fog, és megváltoztatja a dolgokat a te javadra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.