2013. június 12.

Dr-Kováts György: SZÓTÉR-1.

A te Megváltód: "Szótér" a görög kifejezés szerint, amit azt jelenti: megmentő, megtartó, kiszabadító, helyreállító, gyógyító, felemelő, győzelemre segítő. Ő soha nem fogja megtagadni magát. Mindig ugyanaz marad. Amikor érted adta életét, is "Szótér" volt, és most, hogy megmentett, újjászült, és Magához hívott, hogy Vele élj, ezen a földön, és az örökkévalóságban is, most is "Szótér". Életed minden helyzetében az marad. 

(Mt 1,21. 8,25. 9,21. stb.)

Máté 1:21 Szül pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja (szódzó - szabadítás, megtartás, megmentés) meg az ő népét annak bűneiből.

Máté 8:25 És az ő tanítványai hozzámenvén, felköltötték őt, mondván: Uram, ments meg minket; mert elveszünk. (Ments meg - szabadíts meg, tarts meg, emelj ki, védj meg, helyezz biztonságba... ez a szódzó kifejezés. A "Szótér" a megmentő, aki biztonságba helyez téged. Jézus. Ezért ez a neve. Jézus - Isten a Szabadító.)

Máté 9:21 Mert ezt mondta magában: Ha csak ruháját illetem (érintem) is, meggyógyulok. (A gyógyulás is szabadítás. Megmentés a haláltól, megmentés a betegségtől, megmentés a szenvedéstől. Szódzó - a Megmentő Jézus cselekszi. Ugyanaz a kifejezés. Ő a Szabadító, minden cselekedetében szabadít.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.