2013. június 10.

Dr-Kováts György: NAGYOK AZ ÚRNAK CSELEKEDETEI!

„Dicsérem az Urat teljes szívből, az igazak környezetében, és a gyülekezetben. Nagyok az Úrnak cselekedetei, kívánatosak mindazoknak, akik gyönyörködnek azokban.” (Zsolt 111,1-2.)

Mintha az Újszövetséget olvasnám. Az „igaz”, a „caddik” (héber), mintha rólad szólna.

1./ Az Úr Jézus igazzá tett (megigazított), és ezért nincs már többé semmi kárhoztató ítélet ellened. Nem kárhoztathat az ördög, és magadnak sem kell kárhoztatnod magad. Persze, ha valamit tettél, ami nem kedves az Úr előtt, vagy ellógtál valamit, amire Ő indított, rendezd, kérj bocsánatot, őszintén, bánd meg, és határold el magad ettől (mert ez így helyes az Ige alapján – 1Jn 1,9, stb. – és mert jól ismerjük az ördög szándékait, aki mindig belép, ahol csak tud, rombolóan a keresztények életébe, és a bűn a legbiztosabb kapuja). De miután elrendezted, rendben vagy, az Úr nem kárhoztat – igaz vagy, és igaznak tekint.

2./ De az Úr az igazságot munkálja is benned. Formál, hogy igazzá légy az átformálás értelmében is. Megtisztít, átjárja bensődet, Szent Szelleme által, az új emberedet (szellemi emberedet) erősíti, s általa formálja lelkedet (pszichédet), jellemedet, egész lényedet, viselkedésedet, beszédedet, hozzáállásodat is. Ebben az értelemben is igazzá tett, illetve tesz (folyamatosan formálva téged), mert ezt döntötte el, ez az akarata. Erre szült téged újjá. Ef 4,23-24.

3./ Sőt, az igazságban járat, az Ő igazságában, hozzá ragaszkodsz – az igéből ismerted meg, és ismered meg nap mint nap – és ezt hirdeted, ebben örvendezel, erről kapsz kijelentést, ezért dicsőíted Őt. Megismered Őt, aki maga az igazság, (alétheia), és élsz Őszerinte, és hirdeted ezt az igazságot minden helyzetben, környezetedben, azoknak, akiknek olyan nagy szüksége van rá.

Caddik – az Úr végzi benned, te is ezt választottad, az Úr ilyen, és nem adja fel, és ilyenné tesz téged is. Igaz. És az igazak örökségével élsz. (Kezdd el tanulmányozni az Igéből, az Ószövetség teli van az „igazak” örökségével, ígéretekkel, amiket az Úr az „igazak” számára tartogat. )

A gyülekezet a te helyed, ahol az Úrral együtt éltek, gyönyörködtök együtt az Úr cselekedeteiben, bizonyságot tesztek róla, és kívánjátok azokat. („Kívánjátok az Urat, és az Ő erejét, keressétek az Ő orcáját szüntelen.” – Ezt teszitek.)

Ez a mai napod is. Sok minden történik, sok minden végbemegy, kifizeted számláidat, meggyógyulnak betegeid, megnyered amiért imádkoztál – végbemegy, megtörténik (mert imádkozol, s mert az Úr, a te Istened végtelenül szeret téged), de ami a lényeg: MEGISMERED AZ URAT, MÉG INKÁBB, MINT EDDIG – s ez marad meg. Ez a mai napod igazi jelentősége. És amit Ővele, a te Uraddal együtt cselekszel. Szeretsz, irgalmas vagy, bocsánatot kérsz azok miatt, amiket elrontottál, és képviseled az Ő igazságát, szeretetben, és megmented, akiket odahoz eléd. Ez az élet. Ez és ennél csodálatosabbat el sem lehet képzelni. De, ahogy növekszel ebben, egyre csodálatosabb lesz. Most is, a nehézségek között – és utána is, amikor megláttad, hogy MEGOLDOTTA a megoldhatatlant.


„Dicsérem az Urat teljes szívből, az igazak környezetében, és a gyülekezetben. Nagyok az Úrnak cselekedetei, kívánatosak mindazoknak, akik gyönyörködnek azokban.” (Zsolt 111,1-2.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.