2013. június 22.

Dr-Kováts György: JÓ AKARAT-1.

Eleve elhatározván, hogy minket a maga fiaivá fogad Jézus Krisztus által az Ő akaratának jó kedve szerint… (Ef 1,5.)

1./ Ez csoda. Ez ajándék. Ez az életed alapja. Isten jó akarata.
2./ Ez tény. Eldöntött tény. Már akkor megtörtént volt, amikor még nem is tudtál Róla. Ő döntött felőled – elhatározta, hogy fia leszel. Ez Isten jó akarata.
3./ Jézus Krisztus által tette meg. Más szóval: ára volt ennek a döntésnek. Az egyszülött Fiú élete. A vér. Nem lehetett mást tenni. A bűn gonosz. Az ördög mindenki életére kihatott. E világ fejedelmének sötét hatalma alól kiszabadítani semmi más módon nem lehetett téged – és engem, és az egész emberiséget – csak, ha az Örökkévaló Isten odaadja Magát, meghal értünk. Ezt jelenti a „Jézus Krisztus által” – az Ő halála, vére által. Ez Isten jó akarata.

4./ Mert mindez Isten jó akarata szerint való. Az eudokia (gör) jóakaratot jelent. Nem „kedv-kérdése”, ahogy sokan gondolják, nem „hangulat kérdése”, amint némelyek Istenről állítják. Az „eudokia” távol áll a pillanatnyi hangulattól. Isten döntése végtelen tudatos, az árat felmérte, és azt mondta: „megéri”. Nem azért, mert te, vagy én olyan jók lettünk volna, hanem azért, mert SZÜKSÉGÜNK volt rá, és az Ő BENSŐJE MEGINDULT. Az irgalmasság az, ami cselekedett, amikor a golgotai kereszten odaadta életét érted és értem. Ezért „érte meg”. Mert az Örökkévaló Isten ilyen. Mert ilyen az Ő jó akarata.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.