2013. június 5.

Az örök, láthatatlan dolgok

Készítette: Krisztus Szeretete Egyház

Mivelhogy nem a láthatókra tekintünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. Mert tudjuk, hogy ha e mi földi sátorházunk elbomol, épületünk van Istentől, nem kézzel csinált, hanem örökkévaló házunk a mennyben. (2KORINTHUS 4,18. 5,1.)

A külső ember látható. A belső ember, az „elrejtett ember” láthatatlan. Pál még mindig erről a belső emberről beszél, akiről a tegnapi igerészben olvastunk, a 2Korinthus 4,16-ban. Azt mondja, hogy ez a belső ember láthatatlan — és hogy örökkévaló.
„E mi földi sátorházunk” a „külső ember”, amelyről Pál a 16-ban beszélt. A mi földi házunk (a test) elhasználódik. Amikor azután meghal, sírba helyezik, elbomlik és porrá lesz — de ez nem mindennek a vége!
A belső ember örökkévaló!
A „szívnek elrejtett embere” örökkévaló!
Az „elrejtett embered” szellemi lény — és örökkévaló!
Te szellem vagy — és örökkévaló vagy!
Megvallás: Én egy örök szellemi lény vagyok. Nem a látható dolgokra nézek, hanem a láthatatlanokra. Mert a látható dolgok ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók!

Kenneth E. Hagin - Hitünk tápláléka napi adagokban Nyár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.