2012. november 28.

Helyünk Őbenne- Az Ő helye bennünk!


Készítette: Élő Víz

Ha nincs megértésünk a helyünkről és az Ő helyéről az életünkben, az visszatart minket a sikertől és elfojtja a hitet. Keresztény életünkben ez az oka a hitetlenségnek!
Gyakran kérdezik tőlem, hogyan tanulmányozzuk a Bibliát. Sok javaslatom van, de van egy, amely az összes többi felett áll és amit-ahol csak járok- mindenhol közzéteszek.
Mint hívő és kereszté
ny, hadd tanácsoljam, hogy kövesd ezt a módszert, ahogy végig mész az Újszövetségben, elsősorban az apostoli leveleken. Az apostoli levelek azok, amelyek neked, a hívőnek írattak.
Soha senki nem válhat sikeres kereszténnyé, ha csak a négy evangéliumban él. Ha csupán a négy evangéliumot olvasnád és azokban élnél, még azt sem tudnád meg miért halt meg Jézus. Talán úgy gondolod, hogy tudnád (mivel már olvastad az apostoli levelet) de ha csupán az evangéliumokat olvasnád, gondolod hogy többet tudnál mint az apostolok? Több mint három éven át nap mint nap Jézussal voltak, mégsem tudták, miért halt meg. Megkérdezték Tőle: „Uram, avagy nem ez időben állítod-é helyre az országot Izráelnek?” (Apcsel.1,6)
Az evangéliumok az Ő életével, halálával, temetésével és feltámadásával foglalkoznak. A Biblia azonban a Gyülekezetnek írt apostoli levelekben mondja el nekünk, hogy pontosan miért halt meg Jézus. Az apostoli levelekből tudod meg, mi történt Jézussal a halála pillanatában, hová ment és mit tett.
Továbbá, a levelekből tudod meg, mi történt Jézussal, miután feltámadt a halálból.
Bátorítani szeretnélek téged mint keresztényt, hogy időd legnagyobb részét az apostoli levelekkel töltsd. Nem azt mondtam, hogy mást ne olvass, mert olvasnunk kell. Tanulmányozd az Ószövetséget is, de legtöbb idődet az Újszövetséggel töltsd. Nem élünk az Ószövetség alatt- az Újszövetség alatt élünk!
Ahogy a leveleket olvasod, piros ceruzával húzd alá az olyan kifejezéseket, mint „Krisztusban”, „Krisztus által”, „Akiben” és „ Őbenne”.
Keresd ki ezen Igéket, majd írd le őket. Mélyedj el ezeken az igeverseken. Kezdd el megvallani őket. Más szóval, kezdd el kimondani a száddal: „Ez vagyok én azért, mert Krisztusban vagyok, ez vagyok én Krisztusban és ez az, ami az enyém Krisztusban”!
Mert a hit megvallásai valóságot teremtenek!

Kenneth E. Hagin: Megértés arról, hogyan harcoljuk meg a hit szép harcát c. könyvből részlet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.