2015. november 2.

Ige: Aki valóban találkozott az Úr Jézussal.

 „Találkozék ez reggel először a maga testvérével, Simonnal, és elújságolta néki: Megtaláltuk a Messiást - ami megmagyarázva azt teszi: Krisztus, azaz: Felkent;

És vezeté őt Jézushoz. Jézus pedig reá tekintvén, ráemelve tekintetét, így szólt hozzá: Te Simon vagy, a Jóna fia; te Kéfásnak fogsz hívatni, - a mi megmagyarázva: Kőszikla* (Ján. 1,42-43)

*Aki az Úrral találkozik, az új nevet, és új feladatot kap: „És ne neveztessék ezután a te neved Ábrámnak, hanem legyen a te neved Ábrahám, mert népek sokaságának atyjává teszlek téged” (1 Móz. 17,5).

Így történt ez Jákóbbal is: „… Nem Jákóbnak mondatik ezután a te neved, hanem Izráelnek; mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél” (1 Móz. 32,28).

Így történt ez Pál apostollal is: „Elméne azért Anániás és beméne a házba, és kezeit reá vetvén, monda: Saul atyámfia, az Úr küldött engem, Jézus, aki megjelent néked az úton, melyen jöttél, hogy szemeid megnyíljanak és beteljesedjél Szent Szellemmel” „… Saul, ki Pál is, megtelvén Szent Szellemmel…” (Csel. 9,17; 13,9).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.