2014. augusztus 1.

Pásztor Anita: Az Ő Hangjának Ismerete

Készítette: Zoltan Berki

Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem (Jelenések 3:20).

Az Úr Jézus azt mondta, “Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem” (János 10:27). Más szavakkal, ha Jézushoz tartozol, akkor nincs problémád az Ő hangjának érzékelésével. Sokan csodálkoznak, hogy hogyan lehetséges hallani Isten beszédét a világban, ahol olyan sok hang van. A Mester szavai a János 10:2-5-ben tisztázzák ezt: “Aki pedig az ajtón megy be, a juhok pásztora az. Ennek az ajtónálló ajtót nyit; és a juhok hallgatnak annak szavára; és a maga juhait nevükön szólítja, és kivezeti őket. És mikor kiereszti az ő juhait, előttük megy; és a juhok követik őt, mert ismerik az ő hangját. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak attól: mert nem ismerik az idegenek hangját.”

Minél többet tanulmányozod az Igét, annál többet ismersz fel és tudsz meg Isten hangjáról, mert Isten és az Ő Igéje egyek. Ő az Igéin át szól. Ha mondjuk adott neked egy próféciát vagy egy Igét a Szellemből, akkor az mindig összhangban lesz az Ő leírt Igéjével. Az Igén való folyamatos elmélkedésen keresztül az Ő hangja egyre tisztábbá válik számodra és az áldásai megnyilvánulnak minden cselekedetedben. A Józsué 1:8 azt mondja, “El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utjaidon és akkor boldogulsz.”

Ha Keresztényként nehezedre esik felismerni Isten hangját, hallgatnod kell és be kell fogadnod az Igéjét a szellemedbe, hogy érzékennyé válj a hangjára. Fejlesztened kell a telhetetlen étvágyadat az Igére. A Kolossé 3:16 azt mondja, “A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben...” Isten Szelleme a hangját megismerteti veled az írott Igén át. Továbbá meg kell tanulnod gyorsan megcselekedni az Igét. Amikor utasítást vagy parancsot kapsz Isten Igéjéből, ne késlekedj; cselekedj gyorsan. Így tanulod meg edzeni a szellemedet.

Ezen felül imádkozz szellemben, azaz imádkozz nyelveken. Segíts a szellemednek, hogy jó állapotban legyen, összhangban Isten elképzeléseivel, látásaival és késztetéseivel. Minél többet imádkozol nyelveken, annál érzékenyebb lesz a szellemed az Ő hangjára.

Megvallás

Ismerem a hangot és a Szellem vezet; Isten gyermeke vagyok. Mindig gyorsan válaszolok a késztetésekre, utasításokra és tanácsokra, mely Isten Igéjéből származik és az Ő Szent Szellemétől, mely bennem van. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Kolossé 3:16; Példabeszédek 4:20-22; Ézsaiás 55:10-11




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.