2014. augusztus 29.

Pásztor Anita: Ő Az Igazi Apád

 Készítette: Zoltan Berki
Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk? Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van. (Máté Evangéliuma 6:31-32).

Milyen nagy vigasz és áldás tudni azt, hogy a Mindenható Isten tényleg a mennyei Atyád. Ez rendkívüli bizalmat és bátorságot ad a minden napi élethez. Gondolj csak bele: a világegyetem uralkodójának a gyermeke vagy! Most, hogy újjászülettél és belekeresztelkedtél Krisztusba, az Isten apaságát is élvezed.

A János Evangélium 15:15 igeversben az Úr Jézus a keresztre feszítése előtt a tanítványainak ezt mondta: “Nem mondalak többé titeket szolgáknak; mert a szolga nem tudja, mit cselekszik az ő ura; titeket pedig barátaimnak mondottalak; mert mindazt, amit az én Atyámtól hallottam, tudtul adtam néktek.” Mindez leírja Jézus tanítványaival való kapcsolatát; ami barátság volt.

Azonban, amikor feltámadt a halálból ezt mondta Máriának: “.... Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.” (János Evangélium 20:17). Testvéreinek nevezte őket; tudatva velük, hogy testvérekké váltak és ugyanaz az Atyjuk. Jézus halálának és feltámadásának köszönhetően új kapcsolatba kerültek egymással; most már Te is Isten családjához tartozol. Örököstársa vagy Krisztusnak. Halleluja!

Figyeld meg újra az Úr Jézus bátorító tanítását a nyitó igeversben. Azt mondja, hogy “Ne aggódj, legyél békés és örömteli! Utasítsd vissza az aggódást amiatt, hogy mit egyél, vagy igyál, vagy mibe öltözködj, hol lakjál! Ismerem minden szükségedet és már gondoskodtam azok betöltéséről.”

A 2 Péter levél 1:3 versszaka elmondja, hogy a mennyei Atyánk mindent megadott nekünk a jó élethez és a kegyességhez, az Ő ismerete által, aki dicsőségre és szentségre hívott el minket. Utasítsd vissza a szegénység, betegség vagy bármilyen negatívum elfogadását az életedben. Semmi sem lehet túl jó számodra, hiszen mérték nélkül áldott vagy. Tartsd meg bátran a bővölködést, egészséget, sikert és győzelmet, mert ez mind a jogos örökséged Krisztusban.

Folyamatosan elmélkedj az Igén és megteremti a helyes gondolkodásmódot Benned, hogy a királyi mivoltodhoz méltó módon járj.

Ima

Drága Atyám, köszönöm, hogy a siker, győzelem és a kiválóság rendkívüli életét adtad nekem. Bővölködöm és a Te határtalan áldásaid között élek, mivel királyi gyermek vagyok. Örököstársa vagyok Krisztusnak, és így a Szent Szellem szabadságában járok, élvezve a mennyi Atyám áldásait, Jézus nevében.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: János Evangéliuma 1:12; Galaták 4:6

1 éves biblia olvasási terv: Lukács evangéliuma 1:1-25; 5 Mózes könyve 3-4

2 éves biblia olvasási terv: ApCsel 27:32-44; Zsoltárok könyve 78




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtisztelsz. Ám ha vitatkozni, vagy kötözködni van kedved, arra kérlek, azt ne itt gyakorold.